ΜΠΑΣΚΕΤ

Τόλιας: "Παλέψαμε από την αρχή έως το τέλος"

Τόλιας: "Παλέψαμε από την αρχή έως το τέλος"

Ο Βασίλης Τόλιας μίλησε στο σάιτ της ΕΟΚ για την 6η θέση που κατέκτησε η Εθνική Παίδων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Νόβι Σαντ.

Ο απολογισμός της Εθνικής Παίδων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Νόβι Σαντ κάθε άλλο παρά αρνητικός μπορεί να χαρακτηριστεί. Η Ελλάδα έκανε στη σερβική πόλη την τρίτη καλύτερη πορεία των τελευταίων 18 ετών σε Ευρωμπάσκετ Παίδων, τερμάτισε στην έκτη θέση με απολογισμό τρεις νίκες και τέσσερις ήττες και πάλεψε σχεδόν όλα τα παιχνίδια, ακόμα και αυτό με την πανίσχυρη Ισπανία.

" Θα μπορούσαμε συνολικά στη διοργάνωση να πάμε καλύτερα, αλλά δεν μπορούμε πλέον να αλλάξουμε κάτι. Παλέψαμε από την αρχή ως το τέλος και σε γενικές γραμμές είμαστε ευχαριστημένοι", λέει ο Βασίλης Τόλιας, κάνοντας τον απολογισμό της ελληνικής πορείας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για το σάιτ της ΕΟΚ. " Δεν έχει νόημα να σκεφτόμαστε τι θα γινόταν «αν». Ίσως δεν ακούσαμε όπως θα έπρεπε και τις εντολές του κόουτς, ήμασταν και άστοχοι. Ήρθε και ο τραυματισμός του Τάσου (Αναστάση Κωστόπουλου)".

Η Ελλάδα δεν κατάφερε να είναι ανταγωνιστική στο τελευταίο της παιχνίδι κόντρα στην διοργανώτρια Σερβία. " Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και το γνωρίζαμε, με την ιδιαιτερότητα του αντιπάλου που ήταν ταυτόχρονα και διοργανωτής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ήταν πιο εύστοχοι, έβαλαν όλα τα σουτ κι εμείς κάποιες στιγμές δεν ήμασταν τόσο συγκεντρωμένοι όσο θα έπρεπε και όσο θα θέλαμε για να πάρουμε ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα", τονίζει ο διεθνής φόργουορντ του Πανιωνίου.

Αυτό που έχει βέβαια σημασία είναι η εμπειρία. Η πρώτη σε τέτοιο επίπεδο για όλα τα παιδιά... " Με βοήθησε πάρα πολύ να βρεθώ αντιμέτωπος με παιδιά της ηλικίας μου από άλλες χώρες, από καλύτερες ομάδες. Ήταν για όλους μας ένα βήμα μπροστά. Τώρα πρέπει αυτές τις εμπειρίες να τις πάρουμε και να τις χρησιμοποιήσουμε έτσι ώστε να μπορέσουμε να βελτιωθούμε στη συνέχεια".

Όσο για το τι του έχει μείνει περισσότερο από όλη τη διαδρομή; " Οι νίκες... Και οι χαρές... Οι στιγμές μεταξύ μας σαν ομάδα", επισημαίνει ο 16χρονος φόργουορντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ