ΜΠΑΣΚΕΤ

Το προφίλ της Βιτάουτας, που υπέγραψε με τα αδέλφια Μπολ

Το προφίλ της Βιτάουτας, που υπέγραψε με τα αδέλφια Μπολ
VITAUTAS OFFICIAL SITE

Το Sport24.gr παρουσιάζει την λιθουανική Βιτάουτας, η οποία είχε το... θάρρος να υπογράψει πακέτο συμβόλαιο με τα αδέλφια Μπολ.

Ο Λι Άντζελο και ο Λα Μέλο Μπολ προτάθηκαν σε... όλο τον κόσμο, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Και, τελικά, κατέληξαν στο πλέον απροσδόκητο μέρος: Την Λιθουανία και την Βιτάουτας , μία ομάδα που μόνο οι (πάρα) πολύ μυημένοι και – ίσως – όσοι παίζουν στοίχημα να την ξέρουν.

Αφού λοιπόν πέρασε το πρώτο... σοκ, στην συνέχεια όλος ο κόσμος ξεκίνησε έρευνα για την Βιτάουτας. Ποιος είναι λοιπόν αυτός ο σύλλογος που τόλμησε να βάλει στο ρόστερ της τα αδέλφια Μπολ; Το Sport24.gr δεν αποτελεί εξαίρεση και προσπάθησε κι αυτό με την σειρά του να βρει όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούσε για την ομάδα και τις παρουσιάζει.

Ομάδα με μικρή ιστορία, αλλά δύο τίτλους

Το προφίλ της Βιτάουτας, που υπέγραψε με τα αδέλφια Μπολ


Η Βιτάουτας ιδρύθηκε το 1994, υπό το όνομα Πριενάι, Βασικά, αυτό είναι κανονικά το όνομά της και τώρα, απλώς ο μεγάλος χορηγός της – που είναι μία εταιρία εμφιαλωμένου νερού – ονομάζεται Βιτάουτας και έτσι έδωσε και το όνομά του στον σύλλογο, ο οποίος γενικώς άλλαξε αρκετά ονόματα. Η Βιτάουτας έχει την έδρα της στο Πριενάι, αν και πρόσφατα μετακινήθηκε στο Μπιρστόνας.

Ο σύλλογος αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία του Λιθουανικού πρωταθλήματος από το 2007, ενώ η μεγαλύτερη επιτυχία της θεωρείται η κατάκτηση του κυπέλλου Λιθουανίας το 2014, όταν στον δρόμο προς τον τίτλο απέκλεισε την Ζαλγκίρις στα ημιτελικά και κέρδισε την Λιέτουβος Ρίτας στον τελικό! Έκτοτε πέρασε από κρίση, μέχρι να εμφανιστεί η εταιρία Βιτάουτας να την βοηθήσει να σταθεί στα πόδια της. Τα τελευταία χρόνια ο σύλλογος συμμετέχει εκτός από το πρωτάθλημα και στην Βαλτική Λίγκα – στην οποία συμμετέχουν ομάδες από την Σουηδία, την Ρωσία, το Καζακστάν, την Φινλανδία και την Λευκορωσία – και μάλιστα κατέκτησε τον τίτλο την περσινή σεζόν!

One man team...

Το προφίλ της Βιτάουτας, που υπέγραψε με τα αδέλφια Μπολ
TV3.LT


Απόλυτο αφεντικό στην ομάδα είναι ο Βιρτζίνιους Σέσκους, ο οποίος είναι προπονητής και τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας. Ο Σέσκους θεωρείται... ιδιαίτερος άνθρωπος, ο οποίος φημίζεται για τις εκρηκτικές αντιδράσεις του, τόσο εναντίον των παικτών του, όσο και εναντίον των διαιτητών, ενώ δεν φαίνεται να του αρέσει και τόσο η προπόνηση, προτιμώντας μια προπόνηση τη μέρα για την ομάδα του. Κατά τους Λιθουανούς θα έχει σίγουρα ενδιαφέρον πώς θα διαχειριστεί τα αδέλφια Μπολ, αφού ο Σέσκους θεωρείται... πιο τρελός από τον πατέρα τους, ΛαΒάρ Μπολ! Και, για του λόγου το αληθές, στο ξεκίνημα της σεζόν προτίμησε να χάσει στα χαρτιά έναν αγώνα στην Βαλτική Λίγκα, αποχωρώντας από το παρκέ με την ομάδα του!

Υπάρχει βέβαια μία λεπτομέρεια: Ο Σέσκους μιλάει ελάχιστα αγγλικά! Αυτός είναι και ο λόγος που την τελευταία 10ετία η Βιτάουτας είχε αποκτήσει μόλις έναν Αμερικανό παίκτη (!), ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι και φέτος το ρόστερ της αποτελείτο μέχρι πρόσφατα μόνο από Λιθουανός και τον Ουκρανό Ντένις Λουσκάσχοβ. Υπάρχει πάντως και ένα θετικό γεγονός για τα αδέλφια Μπολ: Η Βιτάουτας είναι μία ομάδα που παίζει αρκετά ελεύθερο μπάσκετ με πολλά τρίποντα, κάτι που θα δώσει την ευκαιρία στους δύο νεαρούς παίκτες να αισθανθούν πιο άνετα. Αρκεί βέβαια να πατήσουν παρκέ πρώτα, αφού δεν πρόκειται να τους χαριστεί τίποτα, δεδομένου ότι ο σύλλογος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 8η θέση του πρωταθλήματος ανάμεσα σε 10 ομάδες.

Είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο ότι η κίνηση της Βιτάουτας δεν έγινε με αγωνιστικά κριτήρια. Δεν μπορεί κάποιος να ψέξει μία ομάδα η οποία αποφάσισε ότι θα κάνει καλό στην εικόνα της να έχει στο ρόστερ της δύο παίκτες που πλέον έχουν γίνει παγκοσμίως γνωστοί, έστω και για τους λάθος λόγους. Ειδικά αν αυτή η ομάδα έχει αποφασίσει ότι η χρονιά είναι χαμένη και πως ίσως αυτή η κίνηση μπορεί να της δώσει οικονομική ώθηση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει από εδώ και πέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ