ΜΠΑΣΚΕΤ

Τέλος το μπάσκετ για τον Τζόναθαν Ζαν

Τέλος το μπάσκετ για τον Τζόναθαν Ζαν

Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του γαλλικού μπάσκετ, ο Τζόναθαν Ζαν, ο οποίος είχε διαγνωστεί με σύνδρομο Μαρφάν, ενημερώθηκε από τους γιατρούς ότι δεν θα μπορέσει να ξαναπαίξει μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο, αφού θα ήταν επικίνδυνο για την υγεία του.

Η είδηση είχε πέσει σαν "βόμβα" τον περασμένο Ιούνιο. Λίγες ημέρες πριν από το ντραφτ του ΝΒΑ, όπου είχε θέσει υποψηφιότητα για τον πρώτο γυρο, ο Τζόναθαν Ζαν (20 χρονών, 2.18 μέτρα, σέντερ) διαγνώστηκε με σύνδρομο Μάρφαν , με αποτέλεσμα η καριέρα του να τεθεί σε κίνδυνο. Σχεδόν 5 μήνες αργότερα ήρθε και η επιβεβαίωση.

Όπως ανακοίνωσε η ομάδα του Ζαν, Λε Μαν, οι γιατροί αποφάσισαν ότι θα είναι επικίνδυνο για την υγεία του αν συνεχίσει να αθλείται σε επαγγελματικούς ρυθμούς, βάζοντας έτσι πρακτικά τέλος στην καριέρα του πριν καλά-καλά αρχίσει.

Ο Ζαν ελπίζει ότι θα μπορέσει κάποια στιγμή να επιστρέψει στα παρκέ, έχοντας το παράδειγμα του Αϊζάια Όστιν στο μυαλό του, ο οποίος επίσης είχε διαγνωστεί με σύνδρομο Μάρφαν πριν από το ντραφτ του 2014, αλλά πριν από μερικούς μήνες επέστρεψε στα παρκέ για χάρη της σερβικής FMP.

Το σύνδρομο Μάρφαν είναι μία σπάνια κληρονομική διαταραχή του συνδετικού ιστού που δημιουργεί πολλά προβλήματα στην καρδιά και τα μεγάλα αγγεία. Δεν θεωρείται θανάσιμο - αν αντιμετωπιστεί σωστά - ωστόσο θεωρείται απαγορευτικό για έναν άνθρωπο να αθλείται σε υψηλούς ρυθμούς όταν διαγνωστεί με αυτό, αφού τότε θα τεθεί πράγματι η ζωή του σε κίνδυνο.

(AP Photo/Charles Rex Arbogast)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ