ΜΠΑΣΚΕΤ

Συντριβή και αποκλεισμός του Ολυμπιακού στη Ζιρόνα

Συντριβή και αποκλεισμός του Ολυμπιακού στη Ζιρόνα

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να διεκδικήσει την πρόκριση στη Ζιρόνα, έχασε με 89-62 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Eurocup γυναικών

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος της περίστασης και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Eurocup γυναικών. Η Ζιρόνα συνέτριψε τις ερυθρόλευκες με 89-62 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, δίνοντας τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της ελληνικής ομάδας.

Ο Ολυμπιακός κλήθηκε να υπερασπιστεί το +5 της νίκης του στον πρώτο αγώνα στη Γλυφάδα, όμως δεν τα κατάφερε. Παρότι έκανε το 0-4 στο ξεκίνημα, ακολούθησε σερί 16-0 από την Ζιρόνα κι από εκεί και πέρα το ματς πήρε το δρόμο του. Οι γηπεδούχες κυριάρχησαν απόλυτα χάρη στην ευστοχία τους από μέση και μακρινή απόσταση και στο ημίχρονο προηγήθηκαν με 49-29.

Ο Ολυμπιακός μείωσε σε 49-34, αλλά και πάλι ξέμεινε από λύσεις. Η Αντερσον είχε βοηθήσει στο πρώτο ημίχρονο στο σκοράρισμα, όχι όμως και στο δεύτερο και απέμεινε ουσιαστικά μόνη της η Χατζηνικολάου να παλεύει. Η Μακόλι ξύπνησε όταν όλα είχαν κριθεί και το ματς πήρε το δρόμο του. Η διαφορά έφτασε στους 27 στο τέλος του αγώνα και στη Ζιρόνα στήθηκε πανηγύρι για την πρόκριση.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση και επιβεβαίωσε όσους πίστευαν ότι είναι δύσκολο να προκριθεί μέσα στην Ζιρόνα. Οι ισπανίδες εκμεταλλεύτηκαν όπως κάνουν πάντα τη δύναμη της έδρας τους και με δεν άφησαν κανένα απολύτως περιθώριο στις ερυθρόλευκες να διεκδικήσουν κάτι καλό.

Οπως και να έχει, όμως, ο Ολυμπιακός έκανε φέτος δύο βήματα παραπάνω σε σχέση με πέρυσι. Πριν από ένα χρόνο δεν πέρασε καν στα πλέι οφ, φέτος έφτασε στους "16" του Eurocup. Οχι, βέβαια, ότι αυτό ήταν αρκετό με βάση τα όνειρα και τους στόχους που τέθηκαν στην αρχή της σεζόν.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 29-16, 49-29, 69-46, 89-62.

ΖΙΡΟΝΑ (Σούρις): Μαρτίνεθ (13 ασίστ), Μέντι 21(3), Μπατς 12(2), Τραορέ 12(2), Αλκολάντο 4, Αλμινάιτε, Ρομέο 3(1), Έβανς, 18(1), Κολάντο17

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίσσας): Μάζιτς 4, Σταμάτη, Χατζηνικολάου 12 (2/3 τριπ. 7 ριμπ.), Μάλτση 8 (2), Σωτηρίου, Άντερσον 14 (3 ριμπ), Μακόλι 17 (4 ριμπ), Σπυριδοπούλου, Κοσμά, Καλτσίδου 7 (4 ριμπ, 3 ασ).

Ο Κώστας Μίσσας παραδέχθηκε την ανωτερότητα της Ζιρόνα και το δίκαιο της πρόκρισής της. «Πάνω από όλα μπράβο στην Ζιρόνα. Έπαιξαν πολύ καλά και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση. Εμείς στο πρώτο παιχνίδι παίξαμε καλύτερα στην άμυνα, ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι, ξέραμε ότι η Ζιρόνα είναι μία ομάδα που σκοράρει 81 πόντους κατά μέσο όρο στο Eurocup. Οφείλαμε λοιπόν να την ρίξουμε στο σκορ, όμως σήμερα δεν ήμασταν τόσο συγκεντρωμένοι στην άμυνά μας και η Ζιρόνα ήταν πάρα πολύ καλή από την μεριά της. Σούταρε με 56% από το τρίποντο και εξαιτίας της ευστοχίας της, κάποιες στιγμές χάσαμε το μυαλό μας στην επίθεση και δεν κοντρολάραμε τον ρυθμό. Ετσι το παιχνίδι κύλησε, η Ζιρόνα δίκαια πήρε το παιχνίδι και της εύχομαι καλή συνέχεια στη διοργάνωση».

Η Ιβόν Αντερσον σχολίασε από την πλευρά της: «Ηττηθήκαμε από μία πολύ καλή ομάδα σήμερα. Έμοιαζαν λες και δεν μπορούσαν να χάσουν ένα σουτ ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Δεν μπορούσε να πέσει ο ρυθμός τους και γνωρίζαμε ότι στη Ζιρόνα θα ήταν ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Ήμασταν κακοί επί την περιφέρεια σε αντίθεση με εκείνες και δεν ήμασταν αμυντικά στα επίπεδα που πρέπει να βρισκόμαστε. Εξαιτίας της άμυνάς μας δεν μπορούσαμε να τρέξουμε στην επίθεση. Ηταν ένα επίπεδο πάνω από εμάς σήμερα και πήραν την πρόκριση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ