ΜΠΑΣΚΕΤ

Μια νίκη μακριά από τον τίτλο η Ζάλγκιρις

Μια νίκη μακριά από τον τίτλο η Ζάλγκιρις

Η Λιέτουβος Ρίτας θα μπορούσε να 'χει μειώσει στην τελική σειρά με τη Ζάλγκιρις, αν δεν έκανε τις χειρότερες δυνατές επιλογές στο τέλος της κανονικής διάρκειας και της παράτασης (71-68). Τώρα, οι πρωταθλητές προηγούνται 3-0.

Η Ζάλγκιρις έφτασε μια νίκη μακριά από την κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου, στη λιθουανική λίγκα, χάρη στο 71-68 του τρίτου ματς, που χρειάστηκε και παράταση (62-62 η κανονική διάρκεια). Ο Μπίλι Μπάρον ήθελε να κάνει τον ήρωα, όχι μια, αλλά δυο φορές στο φινάλε του 40λεπτου. Τη μια αστόχησε σε υπό πίεση σουτ, από τα 7 μέτρα (37'' για το τέλος) και την άλλη -μετά το λάθος του Τσέρι- πήγε για ντράιβ και κατέληξε σε airball.

Στην εξτρά περίοδο, ο Μιλάκνις ευστόχησε σε δυο βολές (70-67, στα 19'' για το τέλος), ο Γκετσεβίτσιους αστόχησε, ο Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς με 1/2 βολές, μείωσε σε 70-68, με τον Γιανκούνας να τον μιμείται (71-68, στα 6'') και τον Βένε να παίρνει το ριμπάουντ και να λήγει τη διαδικασία.

Για τους γηπεδούχους, ο Γιανκούνας τελείωσε με νταμπλ νταμπλ (20π., 11 ριμπ.), ο Αντερσον πρόσθεσε 12 και ο Τσέρι 10 και 5 ριμπ. Για τη Λιέτουβος, ο Καβαλιάουσκας μέτρησε 22π. και 9 ριμπ., ο Λαβρίνοβιτς 15π. και άλλος διψήφιος δεν υπήρχε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ