ΜΠΑΣΚΕΤ

Στην Εθνική Κύπρου ο Γαβριήλ

Στην Εθνική Κύπρου ο Γαβριήλ

Η Ομοσπονδία μπάσκετ της Κύπρου έδωσε τα ηνία της εθνικής ομάδας στον Λίνο Γαβριήλ, μέχρι πρότινος προπονητή της ΑΕΚ Λάρνακας.

Ο Λίνος Γαβριήλ θα είναι ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνική Κύπρου, έπειτα από επίμονες ενέργειες της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και του προέδρου της, Λούη Δημητρίου. Οι δύο πλευρές έχουν δώσει τα χέρια και όλοι είναι έτοιμοι για τις μεγάλες προκλήσεις που έρχονται.

Ο Λίνος Γαβριήλ είναι καθηγητής φυσικής αγωγής με ειδικότητα στην καλαθοσφαίριση και μεταπτυχιακό στην εφαρμοσμένη αθλητική δραστηριότητα Α.Π.Θ ενώ έχει διδάξει στο πανεπιστήμιο Κύπρου από το 2008, έως το 2012.
Πρόκειται για έναν από τους πλέον ανερχόμενους τεχνικούς της γενιάς του με τον Κύπριο προπονητή να έχει διαγράψει εξαιρετική πορεία σε Ευρώπη αλλά και Αφρική (δύο τελικοί ηπείρου με διαφορετικές ομάδες ως αουτσάιντερ) ενώ πρόσφατα αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής στο διεθνούς φήμης Global Basketball Summer League του Λας Βέγκας, κερδίζοντας εγκωμιαστικά σχόλια στις ΗΠΑ.

Αφού εργάστηκε με επιτυχία σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ (έφτασε στα προημιτελικά του FIBA Europe Cup) και κατέκτησε το χρυσό στους ΑΜΚΕ ως βοηθός προπονητή της Εθνικής Ανδρών, τόλμησε σε νεαρή ηλικία να δοκιμάσει εκτός συνόρων και με την εντυπωσιακή του παρουσία στην Τυνησία έκανε γνωστό το κυπριακό μπάσκετ σε όλο τον κόσμο, κάτι που συνέβη και με την εξαιρετική προ διετίας πορεία του στο FIBA Europe Cup, όπου αποκλείστηκε από τους μετέπειτα πρωταθλητές, Σκάιλαϊνερς.

Στο παλμαρέ του έχει 18 τελικούς και 11 τίτλους, διαπρέποντας για τον επαγγελματισμό και τη σκληρή του δουλειά όπου έχει εργαστεί. Είναι ο μόνος που έχει στην τροπαιοθήκη του πρωτάθλημα και Κύπελλο σε δύο διαφορετικές Ηπείρους (Ευρώπη και Αφρική), συνεργαζόμενος μάλιστα στην Τυνησία με τον Γιάννη Γκαγκαλούδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ