ΜΠΑΣΚΕΤ

Στενό πρέσινγκ της Μακάμπι στον Μπλατ!

Στενό πρέσινγκ της Μακάμπι στον Μπλατ!

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ του Ισραήλ η Μακάμπι δίνει "Γη και Ύδωρ" στον Ντέιβιντ Μπλατ για να τον πείσει να γίνει ο νέος προπονητής της, προσφέροντάς του τριετές κλειστό συμβόλαιο. Σπάχια και Γιασικεβίτσιους οι εναλλακτικές σύμφωνα με τους Ισραηλινούς.

Να ήρθε άραγε η ώρα της μεγάλης επιστροφής; Αυτό πιστεύουν στο Ισραήλ, που αναφέρουν ότι η Μακάμπι πιέζει καθημερινά τον Ντέιβιντ Μπλατ, ελπίζοντας ότι στο τέλος θα τον πείσει να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας και να επιστρέψει στον πάγκο της έπειτα από τρία χρόνια!

Ο Αμερικανοϊσραηλινός τεχνικός έχει ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο με τη Νταρουσάφακα. Η παραμονή του ωστόσο στην Τουρκία μόνο σίγουρη δεν θεωρείται, αφού καλά-καλά δεν ξέρει κανείς αν θα υπάρχει ομάδα τη νέα σεζόν μετά την αποχώρηση της εταιρίας Ντόγκους, που ήταν ο μεγάλος χορηγός. Και πάνω σε αυτό το γεγονός "πατάει" η Μακάμπι, δίνοντας "Γη και Ύδωρ" στον Μπλατ.

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσιεύματα, η "ομάδα του λαού" φέρεται να προσφέρει κλειστό τριετές συμβόλαιο στον Μπλατ με ετήσιες αποδοχές περίπου 1.3 εκατ. δολαρίων και πληρωμένη την εφορία. Εκτός αυτού, πάντως, φαίνεται ότι θα του δώσουν και πλήρη ελευθερία κινήσεων, με κάποια δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι για αυτόν ακριβώς το λόγο το αφεντικό της ομάδας, Σιμόν Μιζράχι, ανακοίνωσε ξαφνικά ότι έπειτα από 48 χρόνια δεν θα κάθεται πλέον κατά την διάρκεια των αγώνων της ομάδας δίπλα στον πάγκο, αλλά στην εξέδρα !

Ο Μπλατ αναμένεται σύντομα στο Ισραήλ για διαπραγματεύσεις, με τη Μακάμπι να ελπίζει ότι θα υπάρξει συμφωνία. Καλού-κακού, πάντως, στην "ομάδα του λαού" έχουν και κάποια άλλα ονόματα στο μυαλό τους ως εναλλακτικές περιπτώσεις, με το ενδιαφέρον της υπόθεσης να είναι ότι όλοι οι φερόμενοι ως στόχοι της ομάδας έχουν συμβόλαιο! Ο λόγος για τους Νέβεν Σπάχια (assistant coach στους Ατλάντα Χωκς), Χουάν Πλάθα (Μάλαγα) και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (Ζαλγκίρις), οι οποίοι βρίσκονται στην λίστα των Ισραηλινών και είναι πιθανό να γίνει κίνηση προς κάποιον από αυτούς αν τελικά ο Μπλατ αρνηθεί την πρόταση που έχει στα χέρια του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ