ΜΠΑΣΚΕΤ

Σκαριόλο: Δάκρυσε για την ισπανική "φαμίλια"

Σκαριόλο: Δάκρυσε για την ισπανική "φαμίλια"

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο είχε μία πολύ έντονη συναισθηματική στιγμή στη συνέντευξη που παραχώρησε στη “Marca”, αδυνατώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του όταν αναφέρθηκε στους... αφανείς ήρωες της "φούρια ρόχα".

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο οδήγησε την εθνική Ισπανίας στην κορυφή του παγκόσμιου μπάσκετ, ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφερθεί, εμφανώς συγκινημένος, στους αθλητές που πάλεψαν ή παλεύουν για να φτάσει η "ρόχα" σε τόσο υψηλό επίπεδο.

Ο Ιταλός παραχώρησε συνέντευξη στη "Marca", η οποία κορυφώθηκε συναισθηματικά όταν αναφέρθηκε στον Άλμπερτ Όλιβερ και σε όσους προσέθεσαν το δικό τους λιθαράκι σε αυτή την επιτυχία. Ο Όλιβερ που, στα 41 του πια, αγωνίζεται στη Ρεάλ Μπέτις και είχε συμμετοχή στα "παράθυρα", κατά τη media day της ομάδας του υποστήριξε πως "βοηθήσαμε και εμείς σε αυτή την επιτυχία, ωστόσο οι πρωταθλητές κόσμου είναι αυτοί που έπαιξαν στην Κίνα".

Αυτό το μήνυμα του Όλιβερ "λύγισε" τον Σκαριόλο, ο οποίος, εμφανώς συγκινημένος, είπε: " Οι παίκτες που έπαιξαν στα παράθυρα μπορεί να φαίνεται ότι απέχουν χιλιόμετρα από το να παίξουν και σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Κι όμως, αυτοί ήταν που έβαλαν τις βάσεις για να φτάσουμε να γίνουμε παγκόσμιοι πρωταθλητές. Κι αυτοί που δεν ήταν καν εκεί, ήταν οι πρώτοι που μάς είπαν συγχαρητήρια και μάλιστα με τέτοιο τρόπο σαν να ήταν και αυτοί μαζί μας, σαν μέρος της ομάδας στην οποία έβαλαν το δικό τους λιθαράκι. Το μήνυμα του Όλιβερ! Είναι κάτι που με άγγιξε. Ακούς έναν παίκτη 40 χρονών να σου λέει ότι του έχεις δώσει την ευκαιρία να παίξει στα παράθυρα".

Μάλιστα, ο Σκαριόλο αποκάλυψε και ένα περιστατικό, για να καταδείξει τι σημαίνει να είσαι μέλος της ισπανικής "οικογένειας" και να επισημάνει τη σημασία που ο ίδιος δίνει στους παίκτες των χαμηλότερων κατηγοριών. Λίγες ώρες πριν από τον προημιτελικό με την Πολωνία, ο Ιταλός τηλεφώνησε στον Πάου Τενδέρος, έναν 16χρνο παίκτη της Μπαρτσελόνα που είχε χάσει μόλις τον πατέρα του: "Του μίλησα και έμεινε έκπληκτος που του τηλεφώνησα δύο ώρες πριν από ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. Νομίζετε ότι δεν καταλαβαίνω την ανάγκη που έχει ένα παιδί να ακούσει έναν προπονητή να τον ενθαρρύνει; Του είπα ότι θα πρέπει να αξιοποιήσει το μπάσκετ και να το δει σαν ευκαιρία για να σταθεί όρθιος και να το κάνει μέσα από το παρκέ¨.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ