ΜΠΑΣΚΕΤ

Σάσα Τζόρτζεβιτς: "Τους επισκίασα και με απέλυσαν!"

Serbia head coach Sasha Djordjevic directs his team during the men's gold medal basketball game against the United States at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Sunday, Aug. 21, 2016. (AP Photo/Matt York)
(AP Photo/Matt York) AP

Την ώρα που η Μπάγερν διεκδικούσε δύο τίτλους και είχε ήδη κατακτήσει έναν, οι παράγοντές της αποφάσισαν να απολύσουν τον Σάσα Τζόρτζεβιτς! Σήμερα, ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού πέρασε στην αντεπίθεση.

Η απόφαση των ανθρώπων της Μπάγερν Μονάχου να απολύσουν τον Σάσα Τζόρτζεβιτς λίγο πριν την τελική ευθεία της σεζόν, της πιο επιτυχημένης σεζόν στην σύγχρονη ιστορία της ομάδας, προκάλεσε έκπληξη στην μπασκετική Ευρώπη. Σήμερα (3/4), ο Σέρβος προπονητής σχολίασε όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες μοιράζοντας δήλωσή του στα media, στην οποία στέκεται στις επιτυχίες που είχαν οι Βαυαροί, στο πρώτο τρόπαιο που κατέκτησαν, αλλά και στον " εντός των τειχών εχθρό που δεν μπορεί κανείς να κερδίσει". Υπενθυμίζουμε πως αντικαταστάτης του πρώην τεχνικού του Παναθηναϊκού, είναι ο συμπατριώτης του, Ντέγιαν Ράντονιτς .

Αναλυτικά η δήλωση του Σάσα Τζόρτζεβιτς:

" Στο τελευταίο ραντεβού της σεζόν για εμένα, έμαθα από τον general manager του συλλόγου ότι αποβλήθηκα από την θέση του προπονητή, επειδή δεν υπήρχε επαρκής επικοινωνία μαζί του! Η απάντησή μου είναι απλά η εξής: Πήρα το Κύπελλο Γερμανίας, είμαι στον ημιτελικό του EuroCup και την πρώτη θέση του γερμανικού πρωταθλήματος με ρεκόρ 23 νίκες και 2 ήττες. Ο σημαντικότερος λόγος της επιτυχημένης μας σεζόν, μέχρι στιγμής, ήταν όντως το γεγονός ότι μέρος της διοίκησης δεν βρισκόταν στην καθημερινή μας ρουτίνα. Η ομάδα είχε έτσι την ευκαιρία να συγκεντρωθεί και να αποκτήσει τις απαιτούμενες συνθήκες ώστε να κερδίσει τίτλους. Η δυνατή σχέση ανάμεσα στην ομάδα και το προσωπικό, οδήγησε το club στα καλύτερα αποτελέσματά του, παρά το γεγονός ότι υπήρχε ζήλια από μέρος της διοίκησης, που ένιωσε ότι επισκιάστηκε. Δεν μπορούσαν να ζήσουν έτσι.

Μετανιώνω για το γεγονός ότι δεν μας επέτρεψαν, μαζί με όλα τα μέλη του συλλόγου και κυρίως με τους παίκτες, το δικαίωμα να πανηγυρίσουμε στο Audi Dome το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία της ομάδας. Προσωπική μου άποψη είναι πως το σημαντικότερο επίτευγμα για έναν άνθρωπο του αθλητισμού δεν είναι ένα μπόνους, αλλά το ειλικρινές χειροκρότημα και η εκτίμηση των φιλάθλων. Από το ξεκίνημα της σεζόν νιώσαμε έλλειψη υποστήριξης, απομάκρυνσης και άρνησης. Αυτή η συμπεριφορά κλιμακώθηκε με την λανθασμένη απόλυσή μου, αλλά και με την απόλυση μέρους του προπονητικού team αν και είχε συμφωνηθεί να αποκτηθούν 1-2 παίκτες ώστε να ανταπεξέλθουμε μετά από τους τραυματισμούς και την κούραση βασικών μας μονάδων. Η Μπάγερν Μονάχου δεν πρέπει να επιτρέπει τέτοιες προσωπικές επιθέσεις, δεν πρέπει να γκρεμίζει την σκληρή δουλειά που κάνουν όχι μόνο ο προπονητής, αλλά όλοι αυτοί οι άνθρωποι.

Αυτή είναι μια βίαιη επίθεση, που πληγώνει όχι μόνο εμένα, αλλά και το επάγγελμα του προπονητή. Όπως μάλιστα σχολίασε κάποιος, ο μόνος που αντίπαλος που δεν μπορείς να κερδίσεις, είναι αυτός που κάθεται στο δικό σου γήπεδο και δρα εναντίον του κοινού στόχου. Παρόλα αυτά, πρέπει να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Μπάγερν, Ούλι Χένες, που λίγες μέρες πριν την τιμωρία μου, υποστήριξε δημόσια πως είναι ευχαριστημένος από την κορυφαία σεζόν στην ιστορία της ομάδας. Αυτές οι δηλώσεις, έκαναν όλη την ομάδα περήφανη. Προσωπικά, μετά από 35 χρόνια στο κορυφαίο επίπεδο του αθλήματος, έχοντας κερδίσει τα πάντα σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο, γνωρίζω πως το σημαντικότερο έργο είναι να αφήσεις την ομάδα σε καλύτερη κατάσταση από εκείνη που ήταν πριν την αναλάβεις. Θεωρώ πως η δουλειά μου ήταν επιτυχημένη".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ