Ρατσιστικό παραλήρημα από τον πρόεδρο της Λιέτουβος Ρίτας

Ο πρόεδρος της Λιέτουβος Ρίτας απέδωσε στους ξένους παίκτες της ομάδας του την άσχημη πορεία της φέτος, τονίζοντας πως "οι ομάδες δεν θα έπρεπε να έχουν περισσότερους από δύο μαύρους".

Η Λιέτουβος Ρίτας δεν κατάφερε να φτάσει στους τελικούς του λιθουανικού πρωταθλήματος, με τα εσωτερικά προβλήματα να είναι πολλά. Τέσσερις παίκτες "κόπηκαν" λίγες ημέρες πριν την έναρξη των μικρών τελικών λόγω ενός ξενυχτιού, με τον πρόεδρο της ομάδας, Γκεβντίβας Βαϊνάουσκας, να επιρρίπτει όλες τις ευθύνες για την κακή πορεία στους έγχρωμους παίκτες.

Το ρατσιστικό παραλήρημά του αφορούσε στο γεγονός πως "οι ομάδες δεν θα έπρεπε να έχουν περισσότερους από δύο μαύρους. Γιατί όταν έχουν, τότε αρχίζουν τα προβλήματα", επισημαίνοντας παράλληλα πως το γεγονός πως φέτος η Λιέτουβος Ρίτας είχε τέσσερις έγχρωμους παίκτες οδήγησε στη δημιουργία συμμορίας στα αποδυτήρια.

"Πάντα κρατούσαμε μία στάση ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότεροι από δύο μαύροι παίκτες στην ίδια ομάδα. Αυτό που έγινε με τον Τόμας Πατσέσας (προπονητής) είναι ότι του αρέσει να παίζει με μαύρους -να τους ελέγχει, να τους διδάσκει- και καταλήξαμε στο σημείο να έχουμε τέσσερις παίκτες που είναι μαύροι. Ξαφνικά, δημιούργησαν κάτι, πως να το πω, σαν ένα είδος συμμορίας. Δεν μπορεί να γίνεται αυτό. Όχι πια περισσότεροι από δύο μαύροι σε κάθε ομάδα, κι αυτό το λέω έχοντας 23 χρόνια εμπειρίας στη δουλειά. Οι ομάδες δεν θα έπρεπε να έχουν περισσότερους από δύο μαύρους. Γιατί όταν έχουν, τότε αρχίζουν τα προβλήματα", ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Λιέτουβος Ρίτας, με τις αντιδράσεις ανά την Ευρώπη να είναι πολύ έντονες.

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Γιατί ακριβώς ψηφίζουμε σ' αυτές τις ευρωεκλογές

Μια ανάλυση των στρατηγικών διατυπώσεων ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας λίγες ώρες πριν τις πιο κρίσιμες εκλογές από καταβολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

"ΦΡΕΣΚΟ" ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ NBA PLAYOFFS

Πόσο θα αντέξει ο Λέοναρντ;

Οι Ράπτορς επιβίωσαν, αλλά πόσο θα αντέξουν; Χάρης Σταύρου και Δημήτρης Σκούρτας έχουν την απάντηση στο 11ο επεισόδιο του I Pod This Game: όσο αντέξει ο Λέοναρντ.