ΜΠΑΣΚΕΤ

Πρόεδρος Παρτιζάν: "Συνέφερε το BCL,αλλά το Eurocup οδηγεί στην EuroLeague"

Πρόεδρος Παρτιζάν: "Συνέφερε το BCL,αλλά το Eurocup οδηγεί στην EuroLeague"
Aba-Liga (Partizan NIS) ABA-LIGA (PARTIZAN NIS)

Ο πρόεδρος της Παρτιζάν, Όστογια Μιχαΐλοβιτς, παραδέχθηκε ότι η πιο δύσκολη απόφαση της ζωής του ήταν το δίλημμα "BCL ή Eurocup" εξηγώντας γιατί επέλεξε το δεύτερο.

Η Παρτιζάν επέλεξε να παραμείνει στο Eurocup παρά το γεγονός ότι είχε πρόταση από το Basketball Champions League. Κατά τον Όστογια Μιχαΐλοβιτς, αυτή ήταν μία τρομερά δύσκολη απόφαση.

Ο Πρόεδρος της Παρτιζάν εξήγησε το σκεπτικό της απόφασης της Παρτιζάν, δείχνοντας ότι βρέθηκε πολύ κοντά στο να μεταπηδήσει στην διοργάνωση της FIBA.

Συγκεκριμένα, ο Μιχαΐλοβιτς δήλωσε: " Η απόφαση που κλήθηκα να πάρω ήταν πιθανότατα η δυσκολότερη στην ιστορία του συλλόγου. Βρεθήκαμε σε μία άδικη θέση, όπου έπρεπε να επιλέξουμε.

Μιλήσαμε και με την EuroLeague και με τη FIBA και θέλω να τους ευχαριστήσω για την κατανόηση. Η απόφαση δεν ήταν εναντίον της FIBA ή της EuroLeague".

Ακολούθως ο Μιχαΐλοβιτς τόνισε ότι το BCL ήταν η επιλογή που έμοιαζε και η πιο λογική για πολλούς λόγους, ωστόσο στο τέλος έστω και οριακά επικράτησε η επιλογή του Eurocup:

" Είχαμε τέσσερις επιλογές. Η πρώτη ήταν η EuroLeague, αλλά αυτό δεν συνέβη ποτέ.

Η δεύτερη ήταν η FIBA. Αυτή ήταν η καλύτερη διοργάνωση για την Παρτιζάν αν μιλάμε για το οικονομικό σκέλος. Ένα μέρος του διοικητικού συμβουλίου, κυρίως άνθρωποι από τον επιχειρηματικό κόσμο όπως εγώ, βλέπουν την κατάσταση που είμαστε και σκέφτηκαν ότι θα ήταν πιο σοφό να πάμε στο BCL για να έχουμε εξασφαλισμένα έσοδα.

Να παίξουμε σε μία διοργάνωση όπου θα έχεις πειρσσότερα έσοδα αν κάνεις σωστά την δουλειά σου και έχεις καλά αποτελέσματα.

Είχαμε την επιλγή να μην παίξουμε σε καμία ευρωπαϊκή διοργάνωση και να εστιάσουμε τις προσπάθειές μας στην Αδριατική Λίγκα.

Η τέταρτη επιλογή ήταν η επιστροφή στο EuroCup. Αυτή η διοργάνωση από την οποία δύο ομάδες πάνε στην EuroLeague. Κανείς από εμάς δεν αισθάνεται καλά που θα παίξουμε στο EuroCup επειδή είμαστε πάνω από αυτό το επίπεδο εδώ και καιρό. Αλλά ξέρουμε ποια είναι η αξία αυτής της διοργάνωσης".

Κλείνοντας, ο Πρόεδρος της Παρτιζάν τόνισε: " Από τη μία πλευρά είχαμε το οικονομικό σκέλος και από την άλλη το μπάσκετ. Είμαι άνθρωπος του κόσμου των οικονομικών και πρέπει πρώτα να σκέφτομαι έτσι, αλλά έχω αποκτήσει κάποια γνώση έπειτα από τρία χρόνια στην Παρτιζάν, οπότε επέλεξα να μείνουμε στο EuroCup.

Ευχαριστώ την FIBA, μας έκανε μία σπουδαία μπασκετική πρόταση, είχαμε ανοιχτή επιλογή χωρίς εκβιασμούς. Ήταν επιλογή μας και θα παλέψουμε για αυτή στο μέλλον".

Photo Credits: Aba-Liga (Partizan NIS)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ