ΜΠΑΣΚΕΤ

Πήρε το FIBA Europe Cup η Ναντέρ

Πήρε το FIBA Europe Cup η Ναντέρ

Τρεις ημέρες μετά το Κύπελλο Γαλλίας, η Ναντέρ νίκησε τη Σαλόν 82-79 στον δεύτερο τελικό του FIBA Europe Cup και κατέκτησε τον δεύτερο ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία της (VIDEO).

Ο τελικός του FIBA Europe Cup ήταν ούτως ή άλλως γαλλική υπόθεση. Εν τέλει "βάφτηκε" στα πράσινα. Αυτά της Ναντέρ. Η ομάδα του Πασκάλ Ντοναντιέ νίκησε τη Σαλόν 82-79 στον δεύτερο τελικό του Europe Cup και πανηγύρισε μπροστά στους 3.000 και πλέον φιλάθλους της την κατάκτηση του δεύτερου ευρωπαϊκού τίτλου στην 25χρονη ιστορία της (προηγήθηκε το EuroChallenge του 2015), καθώς στον πρώτο τελικό είχε... αποσπάσει ισοπαλία από την αντίπαλο της (58-58).

Η κατάκτηση του Europe Cup της FIBA -της τέταρτης κατά σειρά ευρωπαϊκής διοργάνωσης από πλευράς δυναμικότητας- ήρθε μάλιστα μόλις τρεις ημέρες μετά την κατάκτηση και του Κυπέλλου Γαλλίας για τη Ναντέρ, η οποία είχε διαρκώς τον έλεγχο του δεύτερου τελικού και προηγήθηκε ακόμα και με 14 πόντους διαφορά στην τρίτη περίοδο. Η Ναντέρ είχε 14/26 τρίποντα και έχασε το προβάδισμα για 22 δευτερόλεπτα όλα κι όλα. Στο τέλος, πάντως, ο τίτλος κρίθηκε ουσιαστικά σε ένα σουτ. Το τρίποντο που έχασε ο Αξελ Μπουτέιγ 2'' πριν από τη λήξη.

Κορυφαίος ο Γουόρεν

Ο Κρις Γουόρεν (24 πόντοι, 10 ασίστ) ήταν ο κορυφαίος της Ναντέρ, ενώ διψήφιο αριθμό πόντων είχαν και οι Μπάτερφιλντ (16), Σάφαρτσικ (13) και Λεσόρ (12) από την πλευρά της ομάδας του Πασκάλ Ντοναντιέ. Από τη Σαλόν του Ζαν-Ντενί Σουλέ ξεχώρισαν οι Κλαρκ (24 πόντοι) και Φολ (17 πόντοι).

Ναντέρ (Ντοναντιέ): Γουόρεν 24 (10ασ.), Ζανά, Σάφαρτσικ 13, Ινβερνίτσι 9, Κόνκλιν 2, Μορενσί 2, Μπάτεφιλντ 16, Ράιλι 4, Λεσόρ 12.

Σαλόν (Σουλέ): Λουμ, Χάρις 12, Πιτάρ, Μπουτέιγ 6, Φολ 17 (7/7δ., 3/3β.), Ρόμπερσον 9, Κλαρκ 24, Ενζελιέ 11.

Στο video που ακολουθεί, μπορείτε να παρακολουθήσετε τα highlights του 2ου τελικού:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ