ΜΠΑΣΚΕΤ

Πήρε Πάρκερ η Φενέρμπαχτσε!

Πήρε Πάρκερ η Φενέρμπαχτσε!

Μία από τις σπουδαιότερες παίκτριες στην ιστορία του WNBA πρόσθεσε στο ρόστερ της η Φενέρμπαχτσε του Τζώρτζη Δικαιουλάκου, αποκτώντας την Κάντας Πάρκερ.

Είναι πλέον 30 ετών (στα 31) και τα καλύτερα της χρόνια ανήκουν πλέον στο παρελθόν, ωστόσο η Κάντας Πάρκερ δεν έχει πάψει να αποτελεί μία παίκτρια που μπορεί να κάνει τη διαφορά στην EuroLeague. Αυτό τουλάχιστον θα προσδοκά ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος να κάνει στη Φενέρμπαχτσε, καθώς η τουρκική ομάδα ανακοίνωσε την απόκτηση της σπουδαίας Αμερικανίδας φόργουορντ/σέντερ.

Η Πάρκερ θα ενισχύσει αφάνταστα τη Φενέρμπαχτσε στους αγώνες της προημιτελικής φάσης της EuroLeague, καθώς πρόκειται μία από τις σπουδαιότερες αθλήτριες στην ιστορία του WNBA. Το 2008 επιλέχθηκε στο Νο.1 του Draft από τις Los Angeles Sparks, όπου αγωνίζεται μέχρι και σήμερα. Το 2016 η Πάρκερ βοήθησε την ομάδα του Λος Αντζελες να κατακτήσει τον τίτλο, παίρνοντας μάλιστα και το βραβείο της πολυτιμότερης παίκτριας των Τελικών.

Το παλμαρέ της Πάρκερ

Η Αμερικανίδα έχει αναδειχθεί δύο φορές στην καριέρα της MVP της κανονικής περιόδου (2008 και 2013), έχει επιλεγεί τέσσερις φορές στην καλύτερη πεντάδα της σεζόν και την προηγούμενη χρονιά συμπεριλήφθηκε στις 20 καλύτερες αθλήτριες των πρώτων 20 ετών του WNBA. Στην 9ετή καριέρα της στο WNBA έχει 17,5 πόντους, 8,8 ριμπάουντ, 3,8 ασίστ, 1,4 κλεψίματα και 1,8 τάπες κατά μέσο όρο.

Στην Ευρώπη αγωνίστηκε επίσης και από το 2010 έως το 2015, οδηγώντας μάλιστα την ρωσική Εκατερίνμπουργκ σε πέντε διαδοχικά πρωταθλήματα, τέσσερα κύπελλα Ρωσίας και μία EuroLeague (2013).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ