ΜΠΑΣΚΕΤ

Πήρε Αυστραλό γκαρντ η Παρτιζάν

Πήρε Αυστραλό γκαρντ η Παρτιζάν

Στην πρώτη μεταγραφική της κίνηση προχώρησε η Παρτιζάν, η οποία συμφώνησε με τον Αυστραλό Τομ Ουίλσον.

Ένας Αυστραλός στην Σερβία! Για τον Τομ Ουίλσον (20 χρονών, 1.96 μέτρα, πόιντ γκαρντ), ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην Παρτιζάν.

Ο Ουίλσον θεωρείτο πριν από μερικά χρόνια ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Αυστραλιανού μπάσκετ, έχοντας σπουδαίες επιδόσεις με τις μικρές εθνικές ομάδες, με αποτέλεσμα να τον προσεγγίσουν πολλά κολέγια. Τελικά ο ίδιος επέλεξε να αγωνιστεί στο Κολέγιο του SMU επειδή εκεί προπονούσε ο θρυλικός Λάρι Μπράουν. Η αποχώρηση όμως του Μπράουν από τον πάγκο της ομάδας τον Ιούλιο του 2016 είχε ως αποτέλεσμα να πάρει τη κατιούσα και η πορεία του Ουίλσον.

Ο Αυστραλός γκαρντ απογοητεύτηκε, παίρνοντας τελικά μεταγραφή για το κολέγιο του Μπόις Στέιτ τον περασμένο Δεκέμβριο. Επειδή όμως βάσει κανονισμών δεν είχε δικαίωμα να αγωνιστεί για έναν χρόνο, αποφάσισε τελικά να γίνει επαγγελματίας και να παίξει σε μία ομάδα της Αυστραλίας (Μελμπούρν Τάιγκερς) σε ένα από τα τοπικά πρωταθλήματα της Ωκεανίας, όπου αρίθμησε 20.3 πόντους, 5.4 ριμπάουντ και 2.3 ασίστ μέσο όρο. Και, όπως φαίνεται, αυτές του οι εμφανίσεις αρκούσαν για να του δώσουν το πρώτο συμβόλαιό του στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ