ΜΠΑΣΚΕΤ

Πέθανε ο Πάτρικ Μπάουμαν σε ηλικία 51 ετών

Πέθανε ο Πάτρικ Μπάουμαν σε ηλικία 51 ετών

Αιφνίδιο θάνατο σε ηλικία 51 ετών βρήκε ο Πάτρικ Μπάουμαν, γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μπάσκετ τα τελευταία 16 χρόνια.

Νέο πένθος στο παγκόσμιο μπάσκετ. Ο Πάτρικ Μπάουμαν, γενικός γραμματέας της FIBA από το 2002 μέχρι σήμερα και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, απεβίωσε από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 51 ετών. Ο Ελβετός δικηγόρος ανέλαβε την θέση του γενικού γραμματέα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας πριν από 16 χρόνια, σε μία θητεία που παρατάθηκε πρόσφατα μέχρι το 2031.

Ο Μπάουμαν γεννήθηκε στις 5 Αυγούστου 1967 και διετέλεσε παίκτης, προπονητής και διαιτητής στον χώρο του μπάσκετ, πριν αναλάβει την θέση που κατείχε μέχρι σήμερα στην Παγκόσμια Ομοσπονδία μπάσκετ. Υπήρξε μέλος της FIBA από το 1994, ενώ πέρα από μπάσκετ, είχε παίξει στο παρελθόν ποδόσφαιρο, τένις και έκανε κολύμβηση. Ήταν επίσης κεντρικό πρόσωπο στο ολυμπιακό κίνημα.

Ο Μπάουμαν απεβίωσε ενώ βρισκόταν στην Αργεντινή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεότητας. " Αυτό είναι μεγάλο σοκ που μας χτύπησε πολύ άσχημα. Με δυσκολία μπορούμε να πιστέψουμε αυτό το τραγικό νέο", τόνισε ο Τόμας Μπαχ, πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στη σχετική ανακοίνωση. " Ασχολιόταν κάθε μέρα, εργαζόμενος σκληρά, για το άθλημα που αγαπούσε. Χάσαμε έναν νεαρό ηγέτη γεμάτο ελπίδα, ο οποίος έβγαινε μπροστά για το μέλλον του αθλητισμού".

Photo credits: AP Photo/Michel Euler

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ