ΜΠΑΣΚΕΤ

Περπέρογλου: "Ο Ολυμπιακός ήταν η μοναδική μου επιλογή"

Περπέρογλου: "Ο Ολυμπιακός ήταν η μοναδική μου επιλογή"

Ο Στράτος Περπέρογλου μίλησε σε ισραηλινή ιστοσελίδα για το παρελθόν του σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, εξηγώντας τι έγινε το καλοκαίρι του 2012. Η ζωή στη Χαπόελ Ιερουσαλήμ, ο Φώτης Κατσικάρης και η Μπαρτσελόνα.

Αφού επιβεβαιώθηκε η παραμονή του στη Χαπόελ Ιερουσαλήμ, μετά τη φημολογία περί αποχώρησής του από τον σύλλογο, ο Στράτος Περπέρογλου παραχώρησε στο Sport5 την πρώτη μεγάλη συνέντευξή του από την στιγμή που μετακόμισε στο Ισραήλ.

Ο 33χρόνος φόργουορντ αναφέρθηκε στον Φώτη Κατσικάρη και την γρήγορη απόλυσή του από τη Χαπόελ Ιερουσαλήμ, τη συνεργασία του με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, αλλά και όσα έζησε στους "αιώνιους". Σε τι στάθηκε; Στο γεγονός πως το καλοκαίρι του 2012, η μετακίνηση στον Ολυμπιακό ήταν η μοναδική του επιλογή, αλλά και στο ότι το Final Four του Βερολίνου (2009) είναι αυτό που δεν θα ξεχάσει ποτέ του.

Διαβάστε τα σημαντικότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του Στράτου Περπέρογλου:

Για το πως πήρε τη μεταγραφή στη Χαπόελ Ιερουσαλήμ: "Μίλησα με τον Φώτη Κατσικάρη, που ήταν από το καλοκαίρι στην ομάδα, μου εξήγησε την κατάσταση και πως πρόκειται για έναν σοβαρό σύλλογο με μεγάλες φιλοδοξίες. Πρώτος μου στόχος ήταν να βρω ομάδα στην Ελλάδα λόγω της οικογένειάς μου, αλλά δεν είχα κάποια πρόταση, οπότε εξελίχθηκε σε καλή προοπτική για μένα να είμαι μέρος μιας ομάδας που "χτίζεται" με στόχο να δημιουργήσει κάτι καλό. Πήρα την απόφασή μου, έφτασα στην Ιερουσαλήμ και αφότου μίλησα με τον προπονητή, ένιωσα πολύ άνετα εντός της ομάδας".

Για το αν ξαφνιάστηκε με την απόλυση του Φώτη Κατσικάρη: "Ήταν έκπληξη για μένα, ειλικρινά. Δεν ξεκινήσαμε καλά τη σεζόν, χάσαμε πολλά παιχνίδια στο EuroCup, επρόκειτο για μια απόφαση που πήρε ο σύλλογος. Κάποιες φορές ο προπονητής είναι το πρόβατο επί σφαγή γιατί είναι δύσκολο να αλλάξεις δώδεκα παίκτες. Δεν σκέφτομαι πως ό,τι έγινε ήταν δικό του λάθος. Ο σύλλογος πήρε μια απόφαση, κι εμείς από μέρους μας πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά για το καλύτερο".

Για το αν διατηρεί επικοινωνία μαζί του: "Ήταν απογοητευμένος όταν απολύθηκε, αλλά βρήκε μία νέα ομάδα, πίσω στην Ισπανία. Είναι μια χώρα που αγαπά και έχει πολλές επιτυχίες".

Περπέρογλου: "Ο Ολυμπιακός ήταν η μοναδική μου επιλογή"
EUROCUP BASKETBALL

Για τη συνεργασία του με τους Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Ντούσαν Ίβκοβιτς : "Είμαι ευλογημένος που έχω δουλέψει με τόσο σπουδαίους προπονητές στη διάρκεια της καριέρας μου, ο καθένας είχε το δικό του στυλ και ιδιαιτερότητες. Προσπαθώ κάθε φορά να πάρω κάτι από τον καθένα. Νιώθω πολύ τυχερός που είχα την ευκαιρία να δουλέψω με σπουδαίους προπονητές και να αποτελώ μέρος μεγάλων ομάδων".

Για το ποιον από τους δύο θα επέλεγε: "Είναι διαφορετικοί. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι πιο σκληρός με τους παίκτες, στον Ντούσαν Ίβκοβιτς αρέσει να δίνει περισσότερη ελευθερία στο παιχνίδι για τους παίκτες. Κι οι δύο όμως είναι σπουδαίοι, με διαφορετικό στυλ, αλλά εξίσου επιτυχημένοι. Είναι δύσκολο να διαλέξω έναν".

Για το πως αισθάνεται στη Χαπόελ Ιερουσαλήμ: "Είμαι καλύτερα, έφτασα εδώ αρκετά καθυστερημένα, δεν έκανα προετοιμασία με την ομάδα, μου πήρε λίγο χρόνο να προσαρμοστώ. Είχαμε κάποια προβλήματα, άλλαξε ο προπονητής, αλλά τώρα νιώθω άνετα και κάνω ό,τι μπορώ για την ομάδα. Αισθάνομαι ότι έχω ενταχθεί καλύτερα στην ομάδα, ξέρω τι θέλουν οι άλλοι από μένα και ποιες απαιτήσεις υπάρχουν όταν είμαι στο παρκέ. Κάθε μέρα που περνάει, νιώθω πιο άνετα".

Για το ότι έχει κατακτήσει τρεις φορές την EuroLeague: "Όπως είπα, ήμουν ευλογημένος γιατί υπήρξα μέλος σπουδαίων ομάδων. Προφανώς η πρώτη φορά που έφτασα μέχρι την κορυφή, το 2009, είναι κάτι που θα θυμάμαι για πάντα. Ήμουν πολύ αγχωμένος πριν από τα παιχνίδια αυτά. Είναι πολύ ιδιαίτερο το συναίσθημα που έχεις όταν πηγαίνεις μέχρι το τέλος της διαδρομής και φτάνεις στην κορυφή της Ευρώπης. Απόλαυσα τη σεζόν, κάθε μία από τις τρεις φορές που κατέκτησα το τρόπαιο".

Περπέρογλου: "Ο Ολυμπιακός ήταν η μοναδική μου επιλογή"

Για τον τελικό του 2009 και τους μαζεμένους πόντους που σημείωσε στο β' μέρος : "Ήταν η πρώτη μου συμμετοχή σε Final Four, κι είχα πολύ άγχος. Προσπάθησα να κάνω αυτό που μου ζήτησε ο προπονητής, πήρα κάποιες αποφάσεις στο τελευταίο δεκάλεπτο που βοήθησαν την ομάδα μου να νικήσει. Κάθε φορά προσπαθώ να συγκεντρωθώ στο παιχνίδι, να κάνω αυτά που μου ζητάνε".

Για το τι τον βοήθησε περισσότερο σε επίπεδο χαρακτήρα: "Όταν πήγα στον Παναθηναϊκό, ήμουν εκτός του ροτέισον. Ήμουν μικρός, δεν είχα πολύ χρόνο συμμετοχής, ειδικά τον πρώτο καιρό. Δούλεψα πολύ σκληρά και άκουγα ό,τι μου έλεγαν οι προπονητές μου, για να δω πως θα μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα. Μόνο αυτό με απασχολούσε, να βοηθήσω την ομάδα μου. Είναι εύκολο πάντως όταν έχεις μεγάλους προπονητές στην ομάδα, γιατί σε καθοδηγούν και σου μιλάνε. Αν κάνεις ό,τι σου λένε, θα είσαι μέλος του συνόλου".

Για τη μετακίνησή του από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό: "Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση για μένα, αλλά τότε ήταν η μοναδική επιλογή που είχα. Έγιναν πολλές αλλαγές εκείνο το καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό, επέστρεψα από τραυματισμό και πήγα στον Ολυμπιακό. Ήταν η μοναδική μου επιλογή. Στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο να κάνεις αυτό το βήμα. Ήταν πολύ δύσκολο όταν μπήκα για πρώτη φορά στο γήπεδο (σ.σ.: εννοεί το ΟΑΚΑ) και άκουσα όλο αυτόν τον κόσμο να φωνάζει εναντίον μου, αλλά είμαι ευγνώμων για όσα έζησα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Σίγουρα πάντως, δεν ήταν κάτι εύκολο αυτό που έκανα".

Περπέρογλου: "Ο Ολυμπιακός ήταν η μοναδική μου επιλογή"

Για το πως λειτουργεί μετά από τις αποτυχίες : "Δεν αγχώνομαι πλέον πολύ εύκολα, αλλά δεν είναι εύκολο να ξεπεράσεις μια αποτυχημένη σεζόν με ήττες. Πέρσι ήταν πολύ άσχημη χρονιά στην Μπαρτσελόνα. Μαθαίνεις όμως από κάθε περίσταση και εφόσον χρησιμοποιήσεις σωστά αυτό το μάθημα, θα μπορείς να έχεις ένα "συν' για την επόμενη μέρα. Πάντα υπάρχει το αύριο που είναι μια νέα πρόκληση".

Για το πόσα χρόνια ακόμη θέλει να παίζει: "Δεν ξέρω. Ένα, δύο, τρία, θα εξαρτηθεί από το αν είμαι υγιής. Θέλω να συνεχίσω να παίζω όσο δεν έχω προβλήματα με τραυματισμούς".

Για το αν θέλει να μείνει στη Χαπόελ Ιερουσαλήμ: "Μου αρέσει πολύ εδώ, η οικογένειά μου λατρεύει το μέρος. Ο σύλλογος βοηθάει πολύ σε όλα, είναι μια ευχάριστη κατάσταση για μένα εδώ. Οπότε σίγουρα θα το σκεφτώ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ