ΜΠΑΣΚΕΤ

Πάσπαλιε: "Δεν πήγα στον Παναθηναϊκό για τα λεφτά. Ο Ολυμπιακός δε με ήθελε"

ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ / ΟΣΦΠ - DUSAN IVKOVIC STARS / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ / ΟΣΦΠ - DUSAN IVKOVIC STARS / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ζάρκο Πασπαλιε δήλωσε ότι ο λόγος που πήγε από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 1994 δεν ήταν οικονομικός, αλλά απλώς οι "ερυθρόλευκοι" δεν τον ήθελαν στην ομάδα.

Ο Ζάρκο Πάσπαλιε έχει γράψει την δική του ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ. Αυτό που θυμούνται βέβαια οι περισσότερο είναι την τριετία που πέρασε στον Ολυμπιακό (1991-1994) πριν επιλέξει να πάει στο αντίπαλο στρατόπεδο, αυτό του Παναθηναϊκού για την σεζόν 1994/95. Μία κίνηση που έγινε επειδή ο Ολυμπιακός είχε φροντίσει να φέρει στην θέση του τον Έντι Τζόνσον.

Έχουν περάσει 24 χρόνια από εκείνη την απόφαση του Πάσπαλιε, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε σε σερβικό μέσο θέλησε για ακόμα μία φορά να ξεκαθαρίσει ότι δεν πήρε την απόφασή του με οικονομικά κριτήρια, δεν "πρόδωσε" τον Ολυμπιακό, όπως κατηγορήθηκε τότε, παρά οι "ερυθρόλευκοι" ήταν αυτοί που του έδειξαν την πόρτα της εξόδου.

" Πήγα στον Παναθηναϊκό επειδή δε με ήθελε ο Ολυμπιακός. Ο τότε μάνατζέρ μου, ο Λουτσιάνο Καπικόνι, ήξερε τι συνέβαινε και με πήρε τηλέφωνο λέγοντάς μου ότι ο Ολυμπιακός δε με ήθελε. Εγώ αναρωτήθηκα τον λόγο και πήρα τον Πρόεδρο της ομάδας (σ.σ Σωκράτη Κόκκαλη), ο οποίος μου έλεγε ότι είμαι παιδί του και άλλα παρόμοια... Κατάλαβα όμως πού πήγαινε το πράγμα" δήλωσε αρχικά ο Πάσπαλιε.

Ακολούθως, μάλιστα ο παλαίμαχος φόργουορντ εξήγησε και πώς προέκυψε η πρόταση του Παναθηναϊκού: " Ηταν Αύγουστος και βρισκόμουν σε διακοπές, όταν με πήρε τηλεφων οο μάνατζέρ μου και μου είπε ότι έχει καλή σχέση με τον Παναθηναϊκό και με θέλουν. Του είπα ότι δεν με χρειάζονται, αφού τότε είχαν τον Γκάλη και τον Βολκόφ. Μου απάντησε όμως ότι σκοπεύουν να αφήσουν ελεύθερο τον Βολκόφ και να με πάρουν. Ήμουν στο Παρίσι όταν μου έστειλαν τα μισά λεφτά του συμβολαίου για τον πρώτο χρόνο της συμφωνίας μέσα σε δύο μέρες!

Όταν ο Ολυμπιακός το έμαθε, πήγε και συμφώνησε με τον Βολκόφ. Τίποτα από αυτά όμως δεν έπρεπε να συμβεί. Ο Ολυμπιακός έστειλε τότε ανθρώπους να με βρίζουν στα παιχνίδια και να μου δείχνουν πεντοχίλαρα, λέγοντάς μου οτι πούλησα την ομάδα. Νόμιζαν ότι πήγα στον Παναθηναϊκό για τα λεφτά. Δεν ήταν όμως αυτή η αλήθεια".

Τέλος, ο Πάσπαλιε αναφέρθηκε και στον περίφημο τελικό του Final Four του Τελ Αβίν του 1994 ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Μπανταλόνα, όπου η ισπανική ομάδα είχε κάνει τη μεγάλη έκπληξη κατακτώντας το τρόπαιο, με τον ίδιο να αστοχεί στο τέλος σε δύο βολές, τονίζοντας ότι κανείς δεν περίμενε να συμβεί αυτό: " Το bonus για την κατάκτηση του τροπαίου ήταν 1 εκατομμύριο μάρκα. Δεν έπρεπε ποτέ όμως να φτάσει ο αγώνας σε αυτές τις δύο βολές. Ήμασταν καλύτερη ομάδα. Ήταν απλώς ένα από αυτά τα παιχνίδια. Δέκα φορές να παίζαμε, θα κερδίζαμε τις εννέα. Απλώς σε όλο το παιχνίδι σκεφτόμασταν ότι θα κερδίζαμε εύκολα. Αυτή η ήττα έφερε πολλές αλλαγές στην ομάδα. Κατακτήσαμε πρωταθλήματα και Κύπελλα, αλλά θέλαμε να κατακτήσουμε και το ευρωπαϊκό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ