ΜΠΑΣΚΕΤ

Παρτίζαν: Ο Όστογια Μιχάιλοβιτς έσβησε τη φωτιά της... χρεοκοπίας

Παρτίζαν: Ο Όστογια Μιχάιλοβιτς έσβησε τη φωτιά της... χρεοκοπίας

Ο πρόεδρος της Παρτίζαν, Όστογια Μιχάιλοβιτς, έβαλε τέλος στη φημολογία περί οικονομικών προβλημάτων του σερβικού συλλόγου.

Ο κορονοϊός χάλασε τα σχέδια της Παρτίζαν, η οποία φιλοδοξούσε την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο να βρεθεί στην EuroLeague. Η διακοπή της σεζόν λόγω της πανδημίας και η απόφαση της EuroLeague Basketball να διατηρήσει τις ίδιες ομάδες για το 2020/21, έφεραν τον σερβικό σύλλογο μπροστά σε μια κατάσταση πολύ διαφορετική από αυτή που υπολόγιζε (από άποψη εσόδων).

Αυτό το γεγονός πυροδότησε εκ νέου τη φημολογία περί οικονομικών προβλημάτων και τρύπας στον προϋπολογισμό της ομάδας (υπήρξαν ψίθυροι ακόμη και για χρεοκοπία), με τον πρόεδρο του συλλόγου, Όστογια Μιχάιλοβιτς, να παρεμβαίνει και να ξεκαθαρίζει την κατάσταση.

"Τι σημαίνει χρεοκοπία; Σε ποιον χρωστάει η παρτίζαν; Πληρώσαμε όλους τους μισθούς της τελευταίας διετίας και παλαιότερων ετών, για όλους. Αυτό δεν συνέβη ποτέ τα προηγούμενα δέκα χρόνια. Παλαιότερα, η Παρτίζαν κουβαλούσε ένα χρέος επτά εκατομμυρίων και προσπαθούσε να μετακυλήσει τρεις, τέσσερις, πέντε μισθούς, δεν πλήρωνε τους παίκτες και έπειτα επιχειρούσε να ξεφύγει από αυτή την κατάσταση, μέσω διαφορετικών τρόπων. Ως ένα βαθμό, όταν ανέλαβα την ομάδα, υπήρχαν επτά ή οκτώ τέτοιες ανοιχτές υποθέσεις" ανέφερε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας της Παρτίζαν, η οποία τη νέα αγωνιστική περίοδο φιλοδοξεί να επιστρέψει στην κορυφή της ABA Liga, να κατακτήσει τον τίτλο στο EuroCup κι από εκεί να πάρει το εισιτήριο για την EuroLeague του 2021/22.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ