ΜΠΑΣΚΕΤ

Παλεύει να (ξανα)βρει τον εαυτό του ο Τζεντίλε

Παλεύει να (ξανα)βρει τον εαυτό του ο Τζεντίλε

Τα playoffs της Winners League ξεκινούν απόψε (23/5) για τη Χαπόελ Ιερουσαλήμ, με το Sport24.gr να επιχειρεί μια πρώτη καταγραφή των πεπραγμένων του Αλεσάντρο Τζεντίλε στους "κόκκινους".

Παρότι αρχικά εξέφρασε την επιθυμία του να μείνει εκτός δράσης μέχρι το καλοκαίρι προκειμένου να δουλέψει σε προσωπικό επίπεδο και να βελτιώσει τις δεξιότητές του, ο Αλεσάντρο Τζεντίλε έκανε στροφή 180ο καταλήγοντας στη Χαπόελ Ιερουσαλήμ.

Ο 25χρονος γκαρντ/φόργουορντ αγωνίστηκε στα έξι τελευταία παιχνίδια της regular season στη Winners League με τη φανέλα των "κόκκινων", δίχως όμως να καταφέρει να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του. Οι αριθμοί τουλάχιστον αυτό δείχνουν, μια προσπάθεια να κερδίσει τη θέση του στο rotation και να ξεχωρίσει στην προσπάθεια της ομάδας του Σιμόνε Πιανιτζιάνι για να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή στο Ισραήλ.

Στις έξι (6) αναμετρήσεις που έχει φορέσει τη φανέλα της Χαπόελ Ιερουσαλήμ μετρά 5.7 πόντους, 2.5 ριμπάουντ και 1 ασίστ κατά μέσο όρο, με 38.9% στα δίποντα (14/36) και 46.2% στις βολές (6/13), στην στιγμή που έχει σουτάρει μόλις μία φορά (!) πίσω από τα 6μ75.

Παλεύει να (ξανα)βρει τον εαυτό του ο Τζεντίλε

Κοινώς, δεν δείχνει να έχει φτιάξει το σουτ του, με τα ποσοστά του να παραμένουν εξαιρετικά χαμηλά. Κάτι που είναι εκ διαμέτρου αντίθετο ως εικόνα σε σχέση με αυτά που τον είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Εφόσον μάλιστα δεν βελτιώσει άμεσα την εικόνα και τους αριθμούς του, μην σας κάνει έκπληξη αν το καλοκαίρι το όνομά του δεν βρίσκεται μεταξύ αυτών που θα καλέσει ο Έτορε Μεσίνα για την προετοιμασία της Ιταλίας για το EuroBasket.

Τα playoffs ξεκινούν λοιπόν απόψε (23/5) με τη Χαπόελ Ιερουσαλήμ να αντιμετωπίζει την Ιρόνι Ναχαρίγια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ