ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι απίστευτοι όροι που έβαλε ο Μπερτομέου στην FIBA

Οι απίστευτοι όροι που έβαλε ο Μπερτομέου στην FIBA

Το Sport24.gr σάς παραθέτει μερικούς από τους όρους που έθεσε ο Τζόρντι Μπερτομέου στην FIBA και δεν πρόκειται να γίνουν δεκτοί από την πλευρά της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Η συνάντηση της FIBA με την EuroLeague την Πέμπτη (8/3) δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα , καθώς δεν άλλαξε η επιχειρηματολογία της ECA για τα... παράθυρα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες κατά την διάρκεια της συζήτησης ο Τζόρντι Μπερτομέου έθεσε επιπλέον όρους στην Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Ο Τζόρντι Μπερτομέου εξέφρασε την θέση της EuroLeague, ώστε οι υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων να γίνονται σε διάστημα έξι εβδομάδων μέσα στο καλοκαίρι , αλλά παράλληλα ζήτησε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία να αποδεχτεί μία σειρά από συγκεκριμένους όρους που αφορούν και τις εγχώριες λίγκες.

Ο Τζόρντι Μπερτομέου μεταξύ άλλων ζήτησε οι παίκτες της EuroLeague να μην αγωνίζονται σε φιλικές αναμετρήσεις των Εθνικών τους - το NBA δεν έχει ζητήσει κάτι ανάλογο - ενώ παράλληλα πρότεινε ο αριθμός των ομάδων στα εγχώρια πρωταθλήματα να μην είναι μεγαλύτερος των 16. Επίσης, στους όρους του να υπάρξει μέριμνα, ώστε οι αγώνες των εθνικών πρωταθλημάτων να μην ξεπερνούν τους 45 για κάθε ομάδα. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει πρόβλημα, στην Ισπανία, στην Ιταλία και σε άλλες χώρες όμως, υπάρχει.

Μία από τις προτάσεις του εκτελεστικού διευθυντή της EuroLeague είχε σχέση με την διαθεσιμότητα των παικτών στις μικρότερες κατηγορίες, ώστε αυτές να μετατραπούν ουσιαστικά σε πρωταθλήματα νέων με μίνιμουμ συμμετοχής παικτών μικρότερων των 22 ετών. Και όχι αποκλειστικά παικτών κάτω των 22, βέβαια, όπως αρχικά ενημέρωσε η FIBA.

Επίσης, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Τζόρντι Μπερτομέου κατά την διάρκεια της συνάντησης κράτησε αδιάλλακτη στάση, καθώς διεμήνυσε προς την πλευρά της FIBA πως η EuroLeague δεν θα προχωρήσει σε συμφωνία, αν δεν γίνουν δεκτοί όλοι οι όροι που έθεσε κατά την διάρκεια της συνάντησης. Αυτό δεν γινόταν να γίνει δεκτό από την πλευρά της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και το... χάσμα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ συνεχίζει να υπάρχει.

Με άλλα λόγια, ο Μπερτομέου δεν μιλάει απλά ως εκπρόσωπος της EuroLeague, αλλά ως απόλυτος άρχοντας του μπάσκετ στην Ευρώπη και θέλει να αλλάξει όλο το χάρτη του αθλήματος, σε όλα τα επίπεδα. Κάτι που φυσικά δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την FIBA.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ