ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Γιουλ, ο Σλούκας και οι άλλοι που νίκησαν τη λογική

Ο Γιουλ, ο Σλούκας και οι άλλοι που νίκησαν τη λογική

Ο Σέρχιο Γιουλ πέτυχε το καλάθι της χρονιάς στη Liga Endesa, χαρίζοντας τη νίκη στη Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στη Βαλένθια με καλάθι από τη μία πλευρά του γηπέδου στην άλλη. Θυμηθείτε αντίστοιχες περιπτώσεις, με τον Κώστα Σλούκα να έχει την τιμητική του (VIDEOS).

Όπως και να το κάνουμε, το καλάθι που πέτυχε ο Σέρχιο Γιουλ στο φινάλε του ντέρμπι ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Βαλένθια θέτει υποψηφιότητα για το καλάθι της χρονιάς. Κι ας είμαστε ακόμη στον Φεβρουάριο. Ο 28χρονος γκαρντ της "Βασίλισσας" πήρε την μπάλα με 1.3'' να μένουν για το τέλος του αγώνα και πετώντας την από τη μία πλευρά του γηπέδου στην άλλη, χάρισε τη νίκη στην ομάδα του , "παγώνοντας" το "Pabellon Fuente de San Luis".

Ο παίκτης της ομάδας του Πάμπλο Λάσο είναι -δικαιολογημένα- το πρόσωπο της... χρονιάς ως τώρα, με το buzzer beater τρίποντο που πέτυχε να προκαλεί παγκόσμιο θαυμασμό. Δεν είναι εύκολο πράγμα άλλωστε, να κάνεις κάτι τέτοιο.

Για τους πιο... μερακλήδες, ορίστε κι η ελληνική περιγραφή από το τρίποντο του Σέρχιο Γιουλ, από τη μετάδοση του OTE TV.

Το δικό του παράδειγμα, είχε ακολουθήσει πριν από τέσσερα περίπου χρόνια κι ο Κώστας Σλούκας. Ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε τη Γαλατάσαραϊ στο "Αμπντί Ιπεκτσί", όταν ο Γιάκα Λάκοβιτς έδωσε προβάδισμα τριών πόντων στην τουρκική ομάδα με 2'' να μένουν για το τέλος. Κι εκεί που όλοι περίμεναν πως η "τσιμ μπομ" θα φτάσει στη νίκη, ο Κώστας Σλούκας πήρε την μπάλα και ευστοχώντας με παρόμοιο τρόπο με τον Σέρχιο Γιουλ έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Για την ιστορία, εν τέλει ο Ολυμπιακός έχασε εκείνο το παιχνίδι στο έξτρα πεντάλεπτο, με 78-77.

Θέλετε να δείτε κι άλλο; Αυτή τη φορά ο Ντούσαν Κέτσμαν ήταν ο θύτης της υπόθεσης! Η Τσιμπόνα υποδέχεται την Παρτίζαν κι ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς διαμορφώνει το +2 (74-72) για τους γηπεδούχους με 0.6'' να μένουν. Όλος ο πάγκος της ομάδας του πανηγυρίζει έξαλλα τη διαφαινόμενη νίκη στο ντέρμπι με αντίπαλο τη μισητή σερβική ομάδα. Ο -πρώην "πράσινος"- Ντούσαν Κέτσμαν όμως, έχει διαφορετική άποψη. Παίρνει την μπάλα, την πετάει και... μπαίνει. Η Παρτίζαν κερδίζει εκτός έδρας την Τσιμπόνα με 75-74 και όλο το γήπεδο "παγώνει".

Το πρόγραμμα έχει και... Euroleague. Ο Ζόραν Πλάνινιτς "ντύνεται" Σέρχιο Γιουλ και σκοράρει πολύ πίσω από το κέντρο για να ανατρέψει το -2 της Αναντολού Εφές στο παιχνίδι με την Αρμάνι Μιλάνο, χαρίζοντας μία αναπάντεχη νίκη στην ομάδα που τότε κοούτσαρε ο Βαγγέλης Αγγέλου.

Πάμε σε κάτι διαφορετικό. Το 2013 η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται τη Μανρέσα, όντας στο +23 (51-28) με 0.4'' να μένει για το τέλος του ημιχρόνου. Ο Μάρκους Σλότερ κάνει την πάσα της επαναφοράς από τη baseline στο καλάθι της "Βασίλισσας", βρίσκει τον Φελίπε Ρέγιες κι αυτός την πετάει με πλάτη προς το καλάθι. Κι όμως μπαίνει! Εντάξει, δεν έχει την ίδια βαρύτητα και κρισιμότητα ως σουτ, αλλά αυτό που έκανε ο αρχηγός των Μαδριλένων, είναι... μοναδικό!

Για φινάλε κρατήσαμε κάτι διαφορετικό. Πάλι από αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης, μόνο που αυτή τη φορά το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Έχουν περάσει πέντε περίπου χρόνια από το βράδυ που οι παίκτες της "Βασίλισσας" κι αυτοί της Ουνικάχα Μάλαγα σκόραραν το ένα τρίποντο μετά το άλλο στο τελευταίο λεπτό. Εν τέλει, αυτοί που χαμογέλασαν τελευταίοι ήταν οι "πράσινοι" με τον Τέρελ ΜακΙντάιρ να πετυχαίνει ένα... ακροβατικό τρίποντο στην εκπνοή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ