ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπετσίροβιτς: "Δεν μπορούσα να πω όχι στον Παναθηναϊκό, αλλά..."

Μπετσίροβιτς: "Δεν μπορούσα να πω όχι στον Παναθηναϊκό, αλλά..."
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Σάνι Μπετσίροβιτς μίλησε σε σλοβενική ιστοσελίδα για τη νέα σελίδα που άνοιξε στη ζωή του, τον ρόλο του πατέρα, που απολαμβάνει πολύ περισσότερο, αλλά κι αυτά που έμαθε από το πέρασμά του από τον πάγκο του Παναθηναϊκού Superfoods.

Έχοντας αφήσει -για τα καλά- πίσω του την προπονητική, μετά το πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό Superfoods, ο Σάνι Μπετσίροβιτς απολαμβάνει τον ελεύθερο χρόνο που έχει με την οικογένειά του, την ώρα που άλλαξε επαγγελματικό προσανατολισμό, μιας κι ασχολείται πλέον με το μπάσκετ, ως ατζέντης.

Ο άλλοτε γκαρντ και ασίσταντ κόουτς του "τριφυλλιού", μίλησε στο Siol.net για τη νέα τάξη πραγμάτων στην καθημερινότητά του, τον ρόλο του πατέρα, που χαίρεται πολύ περισσότερο πλέον, αλλά και αυτά που θέλει να περάσει στους αθλητές, για να αποφύγουν τα λάθη. Φυσικά, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην εμπειρία που είχε από τον "πράσινο" πάγκο και τις αποφάσεις που πήρε για τη ζωή και την επαγγελματική του σταδιοδρομία, μετά το τέλος της συνεργασίας του με τον ελληνικό σύλλογο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το που βρίσκεται αυτή την περίοδο: "Γενικώς, στο σπίτι μου. Απολαμβάνω το 80% της οικογενειακής ζωής και προσπαθώ να δώσω τη μάξιμουμ προσοχή στη γυναίκα και τα παιδιά μου. Παραμένω κοντά στο μπάσκετ, ως ατζέντης βέβαια. Όπως επίσης ασχολούμαι πολύ με την κόρη μου και το αθλητικό σχολείο στο οποίο πηγαίνει".

Για την καθημερινότητά του: "Όλα ξεκινούν φτιάχνοντας το πρωινό για τα παιδιά, το οποίο για μένα αποτελεί ιερή τελετή. Αν προλαβαίνω, μετά από αυτό, πηγαίνω να παίξω. Θέλω να προσέχω το σώμα μου, να μην παίρνω βάρος. Στο μεγαλύτερο κομμάτι της μέρας πάντως, είμαι ένας τύπος που κάνει δουλειά γραφείου. Σε πρώτη φάση, διατηρώ επαφή με αθλητές και μιλάω για την καριέρα τους. Το απόγευμα ασχολούμαι κατά βάση με τα παιδιά μου και το πως τα πηγαίνουν στο σχολείο, κάνω ενίοτε τον... οδηγό τους, για να πηγαίνουν σε διάφορες δραστηριότητες. Έτσι είναι μια τυπική μέρα για μένα, με εξαίρεση τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Πήγα σε Ελλάδα και Σερβία την προηγούμενη εβδομάδα και τώρα ετοιμάζομαι για ένα ταξίδι στην Κίνα, προκειμένου να δω τον πατέρα μου".

Για τα χόμπι του: "Κατά βάση πρόκειται για το ψάρεμα, το οποίο δυστυχώς αμελώ τον τελευταίο καιρό. Ο πατέρας μου, Μέμι, με έμαθε να ψαρεύω και προσπαθώ από τη μεριά μου να το περάσω επίσης στα δικά μου παιδιά. Είναι ένα χόμπι που βοηθάει να καθαρίζει το μυαλό σου. Είναι ο πιο "ελαφρύς" τρόπος αποκατάστασης. Θυμάμαι ότι σε τέτοιες στιγμές πήρα κάποιες σημαντικές αποφάσεις με τον πατέρα μου. Το ψάρεμα συνεπάγεται να δίνεις μεγάλη προσοχή σε αυτό, αλλά ταυτόχρονα σε βοηθάει να χαλαρώσεις κοντά στη φύση".

Μπετσίροβιτς: "Δεν μπορούσα να πω όχι στον Παναθηναϊκό, αλλά..."
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για τη μετάβαση στη νέα τάξη πραγμάτων, από την στιγμή που έβαλε τέλος στην καριέρα του ως αθλητή: "Η μεγαλύτερη ατυχία που είχα ήταν οι τραυματισμοί. Δεν μου επέτρεψαν να κάνω αυτά που ήθελα, αλλά την ίδια ώρα με βοήθησαν πάρα πολύ στη ζωή μου. Σε ηλικία 20 ετών συνειδητοποίησα πως υπάρχουν κι άλλα σημαντικά πράγματα στη ζωή, πέρα από το μπάσκετ. Πρέπει να είσαι έτοιμος γι αυτή την στιγμή. Αφού πέρασα ένα βράδυ στο νοσοκομείο, σκεπτόμενος ότι μπορεί να μην έχω τη δυνατότητα να κάνω αυτό που αγαπώ, να παίζω μπάσκετ, ωρίμασα. Ευτυχώς, είχα κοντά μου μια οικογένεια που με βοήθησε να ξεπεράσω αυτή την... κρίση".

Για το τι κάνει τώρα: "Έχοντας γνώση της κρισιμότητας και της σημασίας τέτοιων καταστάσεων, πλέον ασχολούμαι ως σύμβουλος για τον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών από τους αθλητές. Τους βοηθάω, δίνοντας συμβουλές, για να είναι έτοιμοι όταν θα βάλουν τέλος στην αθλητική του καριέρα. Πως να ζει ως μη αθλητής, πως να διαχειρίζεται τα χρήματά του, πως να πάει στη νέα τάξη πραγμάτων. Πολλοί επιτυχημένοι αθλητές, σκέφτονται ότι αυτή η επιτυχία θα κρατήσει για πάντα. Πρέπει όλοι να είναι σε θέση να αναγνωρίζουν τι συμβαίνει και τι ακολουθεί".

Για τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό: "Η πρόταση που μου έγινε από τον Παναθηναϊκό και τον Αλεκσάνταρ Τζόρτζεβιτς ήταν τέτοια που δεν μπορούσα να αρνηθώ. Όταν είπα το "ναι", σκεφτόμουν ότι θα ήταν μια μακροχρόνια συνεργασία. Αν γινόταν αυτό, η κουβέντα μας τώρα θα ήταν εντελώς διαφορετική. Έμαθα πολλά από αυτό. Εμβάθυνα στο κομμάτι της προπονητικής, αλλά είδα επίσης ότι πρέπει να αφήσεις αρκετά στην άκρη την οικογένειά σου, για να τα καταφέρεις. Ειλικρινά, δεν πίστευα ότι η προπονητική απαιτεί τόσα πολλά. Μετά από μία καριέρα στα γήπεδα, δεν ήθελα να ξανακάνω κάτι αντίστοιχο και να παραμερίσω την οικογένειά μου. Ναι, θέλω να παραμείνω στον χώρο του μπάσκετ, αλλά όχι με αυτές τις συνθήκες".

Για το γεγονός ότι αποχώρησε γρήγορα από το "τριφύλλι": "Συνειδητοποίησα διάφορα πράγματα, αλλά δεν ήθελα να παρεμβαίνει η προπόνηση στην οικογένειά μου. Δεν θέλω να ακουστώ αρνητικός, αλλά η κατάσταση στο σπίτι δεν συμβάδιζε με αυτό που ήθελα, οπότε αποφάσισα να σταματήσω και να κάνω κάτι άλλο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ