ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπερτομέου: "Οι παίκτες των ομάδων της EuroLeague ΔΕΝ θα συμμετάσχουν στα προκριματικά της FIBA"

Μπερτομέου: "Οι παίκτες των ομάδων της EuroLeague ΔΕΝ θα συμμετάσχουν στα προκριματικά της FIBA"

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό ο Πρόεδρος της EuroLeague, Τζόρντι Μπερτομέου, ξεκαθάρισε ότι οι παίκτες των ομάδων της διοργάνωσης δεν θα συμμετάσχουν στα προκριματικά των εθνικών ομάδων, τονίζοντας ότι "δε μπορείς να κοροϊδεύεις τους φιλάθλους".

Πριν μερικές ημέρες στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο EuroLeague Greece, ο Πρόεδρος της EuroLeague, Τζόρντι Μπερτομέου, είχε ξεκαθαρίσει ότι είναι πολύ δύσκολο για τις ομάδες της EuroLeague να δεχθούν να δίνουν τους παίκτες τους στις Εθνικές ομάδες για τα προκριματικά της FIBA , τα οποία βάσει σχεδιασμού θα διεξάγονται πλέον στα μέσα της σεζόν. Τώρα όμως έγινε ακόμα πιο ξεκάθαρος.

Μιλώντας σε ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό, ο ισχυρός άνδρας της EuroLeague ξεκαθάρισε ότι οι παίκτες των ομάδων της διοργάνωσης δεν θα συμμετέχουν με τις Εθνικές ομάδες στα προκριματικά της FIBA, τονίζοντας ότι αυτό είναι κάτι που έχει ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό. Υπερθεμάτισε, μάλιστα, αυτά που υποστήριζε τονίζοντας ότι από την στιγμή που δεν θα αγωνίζονται οι ΝΒΑερς σε αυτά τα παιχνίδια δεν έχει νόημα να παίζουν και οι παίκτες των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης.

" Τόσο το ΝΒΑ όσο και η EuroLeague έχουν πάρει θέση για το θέμα εδώ και καιρό. Είχαμε συγκεντρωθεί πριν από 1 1/2 χρόνο, με τις ομάδες να αποφασίζουν ότι δεν θα συμμετέχουν στο νέο project της FIBA. Και έχουμε ακόμα την ίδια θέση" δήλωσε αρχικά ο Μπερτομέου, για να συμπληρώσει: " Θα έχουμε νέα συνάντηση τον Ιούλιο, όπου θα συζητήσουμε το πρόγραμμα ενόψει της νέας σεζόν και ίσως βοηθήσουμε, κυρίως μέσω του EuroCup, αλλά με την EuroLeague αυτό θα είναι σχεδόν αδύνατο. Δεν γίνεται αυτό να είναι δικό μας πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι όποιος έφτιαξε αυτό το παράδοξο σύστημα διεξαγωγής, γνωρίζοντας ότι οι καλύτεροι παίκτες δεν θα δώσουν το παρών".

Ο Μπερτομέου μάλιστα ξεκαθάρισε κλείνοντας την συνέντευξή του ότι αυτό που συμβαίνει δεν είναι καλό για τους φιλάθλους, τονίζοντας ξανά ότι τα πράγματα δείχνουν δύσκολα αυτή τη στιγμή: " Δεν γίνεται να ξεγελάσεις τους φιλάθλους. Τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος πρέπει να οριστούν με τέτοιο τρόπο ώστε όλες οι ομάδες να έχουν τους καλύτερους παίκτες τους. Από την στιγμή που θα ξεκινήσουν αυτοί οι προκριματικοί αγώνες θα χάσουν την αξία τους. Δε μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να ζητάει (σ.σ η FIBA) κάτι από τις Ευρωπαϊκές ομάδες και να μην το ζητάει από τις ομάδες του ΝΒΑ. Αυτό δεν το καταλαβαίνει κανείς. Δεν βγάζει νόημα αυτό το σχέδιο και θα ήταν καλό να το ξανασκεφτούν. Το λέμε αυτό εδώ και 4 χρόνια, προτείνοντας εναλλακτικές λύσεις, αλλά φαίνεται να μην υπάρχει ανταπόκριση από την άλλη πλευρά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ