ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπερτομέου: "Κανονικά στην Κωνσταντινούπολη το Final Four"

Μπερτομέου: "Κανονικά στην Κωνσταντινούπολη το Final Four"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πρόεδρος της EuroLeague, Τζόρντι Μπερτομέου, ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του ότι η διοργανώτρια αρχή δεν έχει έχει αλλάξει γνώμη και το φετινό Final Four θα διεξαχθεί κανονικά στην Κωνσταντινούπολη.

Η κατάσταση είναι τεταμένη τους τελευταίους μήνες στην Τουρκία, με τις εξελίξεις να μοιάζουν ραγδαίες. Από την απόπειρα πραξικοπήματος το καλοκαίρι, μέχρι την προ ολίγων ημερών δολοφονία του Πρέσβη της Ρωσίας στην Τουρκία, υπάρχουν φόβοι ότι η γειτονική μας χώρα - και δει η Κωνσταντινούπολη στην οποία είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το φετινό Final Four - δεν είναι ασφαλής. Υπάρχει ωστόσο ένας άνθρωπος που διαφωνεί με αυτή την πρόταση: Ο Πρόεδρος της EuroLeague, Τζόρντι Μπερτομέου.

Παραχωρώντας μεγάλη συνέντευξη στην εφημερίδα "El Mundo Deportivo", ο ισχυρός άνδρας της EuroLeague ξεκαθάρισε για ακόμα μία φορά ότι δεν υπάρχει η σκέψη αλλαγής της έδρας του φετινού Final Four: " Σαφώς και ανησυχούμε, αφού στατιστικά η Τουρκία έχει άσχημα νούμερα στον τομέα της τρομοκρατίας, αλλά άσχημα πράγματα συμβαίνουν και σε άλλες πόλεις που δεν το περιμένουμε. Δεν μπορούμε όμως να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω. Αν το κάνουμε από φόβο, τότε θα κερδίσει η τρομοκρατία. Η Τουρκική κυβέρνηση έχει εγγυηθεί την ασφάλεια της διοργάνωσης και η αλήθεια είναι ότι ενδιαφέρεται για αυτό περισσότερο και από εμάς, αφού δεν θέλουν να συμβεί κάτι σε ένα τόσο σπουδαίο γεγονός. Και η ανταπόκριση των φιλάθλων, οι οποίοι εξάντλησαν τα εισιτήρια του Final Four σε λιγότερο από δύο ώρες από την ώρα κυκλοφορίας τους είναι ίσως το πιο ηχηρό μήνυμα που έχει σταλεί".

Ο Μπερτομέου αναφέρθηκε στην συνέχεια και στην κόντρα με την FIBA, όντας αρκετά ξεκάθαρος: " Δεν έχουμε κάποιο νεότερο. Η FIBA λέει ότι θέλει να συμφωνήσουμε, αλλά αν προτείνουμε κάτι που δεν της αρέσει το απορρίπτει. Ως αποτέλεσμα δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις. Έχω κάνει προτάσεις στην FIBA οι οποίες δεν έχουν γίνει αποδεκτές. Ελπίζω να βρεθεί μία λύση".

Ο Πρόεδρος της EuroLeague μίλησε ακόμα και στην υπόθεση των πλαστών κοινοτικών διαβατηρίων των Κέι Σι Ρίβερς και Μάικ Τζέιμς του Παναθηναϊκού από την εποχή που αγωνιζόντουσαν στο Ισπανικό Πρωτάθλημα, τονίζοντας ότι " δεν βοηθάει αυτή η κατάσταση το μπάσκετ. Σε εμάς (σ.σ την EuroLeague) τα διαβατήρια δεν έχουν σημασία. Έχουμε 10 Ισπανούς στο ΝΒΑ, αλλά εκνευριζόμαστε επειδή έχουμε 60 ξένους στο Ισπανικό Πρωτάθλημα. Αυτό δεν είναι λογικό. Το περίεργο ωστόσο είναι ότι δεν έχουμε αρκετούς Ισπανούς στην EuroLeague".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ