ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπάουμαν: "Δεν θα γίνουμε τιμωροί"

Μπάουμαν: "Δεν θα γίνουμε τιμωροί"

Ο πρόεδρος της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν, μίλησε για τις διεργασίες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξουν κυρώσεις για τις ομάδες που θα παίξουν στην Euroleague και όχι στο Basketball Champions League.

Η FIBA είναι αποφασισμένη να προχωρήσει το project του Champions League στο μπάσκετ και προς αυτή την κατεύθυνση συναντήθηκε χθες με επτά ομοσπονδίες , ώστε να αναλύσουν την πρόταση που είχε παρουσιαστεί πριν από ένα μήνα και είχε χαρακτηριστεί "επαναστατική".

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν, παραχώρησε συνέντευξη στην Gazzetta dello Sport όπου ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξουν κυρώσεις (σ.σ. όπως πχ αποκλεισμός από τις εγχώριες λίγκες) για τις ομάδες που θα προτιμήσουν τη διοργάνωση της Euroleague Basketball.

"Εμείς θα τραβήξουμε το δικό μας δρόμο. Όλες οι ομοσπονδίες αποφάσισαν να προχωρήσουμε στην εφαρμογή του πλάνο για τη νέα διοργάνωση. Δεν μπορούμε να γίνουμε σκλάβοι μιας μικρότερης ομάδας συλλόγων. Όταν κλείνεις την πόρτα προσφέροντας δεκαετή συμβόλαια σε συλλόγους, δεν μπορείς να διευρύνεις τη βάση του μπάσκετ.

Ακούγονται διάφορα για τιμωρίες, αποκλεισμούς, πρόστιμα κλπ. για τις ομάδες που θα μείνουν στην Euroleague, αλλά δεν θα γίνουμε τιμωροί. Εμείς θέλουμε να φτιάξουμε το δικό μας project. Όλα θέλουν το χρόνο τους. Για μας το Eurocup πλέον δεν θα έχει λόγο ύπαρξης. Πιθανώς όμως να υπάρξει μια άλλη διοργάνωση για τις ομάδες που θα θέλουν να αποκτήσουν μια διεθνή εμπειρία".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ