ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπάγερν Μονάχου: Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς εντυπωσιάζει

Μπάγερν Μονάχου: Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς εντυπωσιάζει
BASKETBALL-BUNDESLIGA.DE

Η Μπάγερν Μονάχου εντυπωσιάζει στο EuroCup και το Sport24.gr γράφει για το εξαιρετικό μπάσκετ που παίζει η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Το ματς με τη Μπουντούτσνοστ, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του EuroCup, δεν ήταν εύκολο για τη Μπάγερν Μονάχου. Βλέπετε, η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς είχε μεν ρεκόρ 3-0, ωστόσο αήττητη ήταν κι εκείνη του Αλεξάνταρ Ντζίκιτς, η οποία τα πηγαίνει πολύ καλά και στην Αδριατική Λίγκα. Κι όμως. Οι Βαυαροί δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στην αντίπαλη ομάδα κι έφτασαν εύκολα στο θετικό αποτέλεσμα με 76-60.

Η συγκεκριμένη εκτός έδρας νίκη ήρθε για τη Μπάγερν με μόλις 4/15 σουτ τριών πόντων. Το σύνολο του coach Τζόρτζεβιτς δεν επηρεάστηκε από αυτό, βρήκε λύσεις κοντά στο καλάθι, έπαιξε σπουδαία άμυνα και ανέβηκε στο 4-0. Η Μπάγερν Μονάχου παίρνει νίκες, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως παίζει πολύ καλό μπάσκετ. Ούτε λίγο ούτε πολύ, η στατιστική της στο EuroCup “λέει” πως σκοράρει 86.5 πόντους ανά παιχνίδι (7η καλύτερη επίθεση), δέχεται μόλις 63.8 κατά μέσο όρο (καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης), ενώ κατεβάζει 31.8 ριμπάουντ (5η καλύτερη). Παράλληλα, οι Βαυαροί είναι η καλύτερη ομάδα στη δημιουργία με 22,3 τελικές πάσες ανά παιχνίδι, ενώ το ποσοστό τους στα σουτ τριών πόντων ξεπερνά το 42%!

Βλέποντας κανείς τους αριθμούς, δεν μπορεί παρά να εντυπωσιαστεί από τις επιδόσεις της Μπάγερν. Και το άξιο αναφοράς είναι πως η στατιστική αυτή προκύπετει μετά από αναμετρήσεις με δυνατούς αντιπάλους -όπως θα δείτε στη συνέχεια- έχοντας μάλιστα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια εκτός έδρας.

Δείτε τα αποτελέσματα της Μπάγερν Μονάχου στο EuroCup:

  • Γαλατάσαραϊ - Μπάγερν Μονάχου 69-86
  • Μπάγερν Μονάχου - Λιετκαμπέλις 93-57
  • Χάποελ Ιερουσαλήμ - Μπάγερν Μονάχου 83-91
  • Μπουντούτσνοστ - Μπάγερν Μονάχου 60-76
Μπάγερν Μονάχου: Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς εντυπωσιάζει
FACEBOOK/FC BAYERN BASKETBALL

Τι γίνεται εντός των συνόρων; Προφανώς, τα εμπόδια στη γερμανική Bundesliga είναι πιο χαμηλά, αλλά και πάλι, η Μπάγερν Μονάχου κερδίζει τις εντυπώσεις με το μπάσκετ που παίζει. Μετά από 7 αναμετρήσεις έχει ρεκόρ 6-1, με ενεργητικό 86.3 πόντους ανά παιχνίδι, παθητικό 68.4, ριμπάουντ 36.7, ασίστ 22.7 και μέσο όρο στα τρίποντα 36%. Δημιουργία, σκορ, άμυνα. Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς παίρνει ιδανικό βαθμό και στις δύο μεριές του παρκέ.

Δείτε τα αποτελέσματα της Μπάγερν Μονάχου στη Bundesliga:

  • Γκίσεν - Μπάγερν Μονάχου 53-87
  • Μπάγερν Μονάχου - Μπράουνσβαϊγκ 111-53
  • Γκέτινγκεν - Μπάγερν Μονάχου 72-78
  • Μπάγερν Μονάχου - Βούρζμπουργκ 76-84
  • Μπάγερν Μονάχου - Όλντενμπουργκ 95-74
  • Μπρέμερχαβεν - Μπάγερν Μονάχου 83-85
  • Μπάγερν Μονάχου - Σκάιλαϊνερς 72-60

"ΚΛΕΙΔΙ" Η ΧΗΜΕΙΑ

Προφανώς, όταν μία ομάδα παίζει τέτοιο μπάσκετ -με πάνω από 20 ασίστ κατά μέσο όρο- δεν βασίζεται αποκλειστικά στο ταλέντο των παικτών της. Η χημεία είναι καθοριστική. Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς δουλεύει από πέρυσι στην ομάδα κι έχει βάλει τις απαραίτητες βάσεις, ενώ από το ρόστερ της αγωνιστικής περιόδου 2016-17 συνεχίζουν οι Άντον Γκαβέλ (γκαρντ), Βλάντιμιρ Λούτσιτς (φόργουορντ), Ντανίλο Μπαρτέλ (φόργουορντ), Ντέβιν Μπούκερ (σέντερ), Νίχαντ Ντζέντοβιτς (φόργουορντ), Ρέτζι Ρέντινγκ (γκαρντ), Μάικ Ζίρμπες (σέντερ) και Άλεξ Κινγκ (φόργουορντ). Παίκτες στους οποίους ποντάρει πολλά ο Σέρβος τεχνικός, κατάφερε να τους κρατήσει στην ομάδα του και τον βοήθησαν να εντάξει πολύ γρήγορα όσους αποκτήθηκαν το καλοκαίρι.

Μπάγερν Μονάχου: Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς εντυπωσιάζει
FACEBOOK/FC BAYERN BASKETBALL

ΡΟΣΤΕΡ ΕΠΙΠΕΔΟΥ EUROLEAGUE

Κακά τα ψέματα. Όσο καλή δουλειά κι αν έχει γίνει στη Μπάγερν Μονάχου, πολύ σημαντικό ρόλο στην εξαιρετική της πορεία παίζει το γεγονός ότι διαθέτει ένα ρόστερ το οποίο θα μπορούσε να σταθεί στη EuroLeague. Στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρώπης. Οι κινήσεις που έγιναν το καλοκαίρι βοήθησαν προς αυτή την κατεύθυνση. Μεταξύ άλλων, αποκτήθηκε ο πολύπειρος Μίλαν Μάτσβαν (φόργουορντ), ο πρώην NBAer Τζάρεντ Κάνινγχαμ (γκαρντ) κι ο Στέφαν Γιόβιτς (γκαρντ), ο οποίος έχει εξαιρετική συνεργασία με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς στην Εθνική Σερβίας και πλέον την έχουν και σε συλλογικό επίπεδο.

Ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές της βάσει στατιστικής; Στη Μπάγερν δεν υπάρχει ο… μεγάλος σταρ, καθώς άπαντες κάνουν καλά τη δουλειά τους στο παρκέ, ωστόσο αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε έναν παίκτη, αυτός θα ήταν ο Βλάντιμιρ Λούτσιτς. Ο Σέρβος φόργουορντ είναι ο… άνθρωπος του coach Τζόρτζεβιτς προσφέρει σε πάρα πολλούς τομείς (σε άμυνα και επίθεση) και η στατιστική του στο EuroCup “γράφει” 14 πόντους και 4 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Πολλές λύσεις δίνει κι ο Μίλαν Μάτσβαν με 11 πόντους και 4.5 “σκουπίδια” ανά παιχνίδι, ενώ άκρως θετικός είναι κι ο Μπράιαν Χομπς. Ο Αμερικανός γκαρντ αποκτήθηκε από την Ουλμ, μένει στο παρκέ περίπου 20 λεπτά ανά παιχνίδι κι έχει 10.8 πόντους στην Ευρώπη, με ποσοστό 61.1% στα τρίποντα!

Μπάγερν Μονάχου: Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς εντυπωσιάζει
FACEBOOK/FC BAYERN BASKETBALL

Η Μπάγερν, όμως, δεν είναι ομάδα του ενός. Έχεις πολλούς πρωταγωνιστές, πολλούς παίκτες που μπορούν να… τραβήξουν στο σκορ κι αυτό είναι το “κλειδί” της επιτυχίας. Για παράδειγμα, στο ματς με τη Μπουντούτσνοστ ο Χομπς έμεινε στους 3 πόντους, ο Ρέντινγκ στους 2 κι ο Γιόβιτς πέτυχε μόλις 1… Και τι με αυτό; O Μπούκερ ήταν εκεί, φόρτωσε με 15 πόντους το αντίπαλο καλάθι και κατέβασε 8 ριμπάουντ!

Χημεία, πληρότητα και σωστοί ρόλοι είναι τα στοιχεία που κάνουν τη διαφορά στο σύγχρονο μπάσκετ. Κι η Μπάγερν Μονάχου του Σάσα Τζόρτζεβιτς τα έχει...

Photo Credits: basketball-bundesliga.de & Facebook/FC Bayern Basketball

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ