ΜΠΑΣΚΕΤ

Μακάμπι-Ουίμς: Ένα όχι και τόσο "βελούδινο διαζύγιο"

Μακάμπι-Ουίμς: Ένα όχι και τόσο "βελούδινο διαζύγιο"

Η Μακάμπι ήθελε να “ξεφορτωθεί” τον Σονι Ουίμς. O Αμερικανός της έδωσε την ιδανική αφορμή για να το κάνει. Κάπως έτσι, μία ταραγμένη "σχέση" έφτασε στο τέλος της.

Η φετινή σεζόν οδεύει ολοταχώς σε... κάζο για τη Μακάμπι. Ένα πολύ ακριβό κάζο είναι η αλήθεια, αφού το μπάτζετ της ομάδας είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη, τα μεγάλα ονόματα δεν λείπουν, αλλά η “ομάδα του Λαού” βρίσκεται 3 νίκες μακριά από την πρώτη 8αδα με ρεκόρ 7-13 έναντι 10-10 της 8ης Νταρουσάφακα.

Η “χημεία” ήταν εξ αρχής “ύποπτη” με την παρουσία τόσων Αμερικανών που πρώτα σκέφτονται το σουτ και μετά την πάσα. Οι συνεχείς αλλαγές προπονητών δεν βοήθησαν. Και τώρα ήρθε και η αποπομπή του Σονι Ουίμς επειδή – κατά τη Μακάμπι – αρνήθηκε να περάσει από ντόπινγκ κοντρόλ για να... “δέσει το γλυκό”.

Ο Ουίμς θέλησε από την αρχή να ξεκαθαρίσει ότι δεν έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών. “ Έχω περάσει από τρία drug test στο ΝΒΑ, ενώ έδωσα 8 μπουκαλάκια με ούρα στους ελεγκτές, τα οποία απορρίφθηκαν επειδή ήταν αραιωμένα με νερό. Μου έδωσαν όμως νερό για να επιταχύνουν την διαδικασία υποστήριξε μέσω επίσημης δήλωσής του ο Αμερικανός , προσθέτοντας ότι βρισκόταν σε έναν χώρο για 6 1/2 ώρες (από τις 18:00 έως τις 00:30) δίνοντας δείγματα, τα οποία και απορρίφθηκαν, μέχρι που αναγκάστηκε να φύγει επειδή τον περίμενε μόνος του ο τρίχρονος γιος του στο αεροδρόμιο.

Στη Μακάμπι βέβαια δεν είδαν ακριβώς έτσι το θέμα, δεν κάλυψαν τον αθλητή τους δημόσια και τελικά έλυσαν το συμβόλαιό του. Κάτι που μάλλον δεν τους στεναχώρησε ιδιαίτερα, αφού φέρονταν καιρό τώρα να ψάχνουν τρόπους για να ξεφορτωθούν το υψηλό του συμβόλαιο (2 ετές με ετήσιες αποδοχές ύψους 3 εκατ. ευρώ) λόγω και των φερόμενων καμωμάτων του εκτός παρκέ, σε βαθμό που κάποιοι στο Ισραήλ υποστήριξαν ότι ήταν η “ομάδα του Λαού” που διέρρευσε την είδηση περί άρνησης του Ουίμς να περάσει από ντόπινγκ κοντρόλ στα τοπικά ΜΜΕ! Όλο αυτό το σκηνικό λοιπόν αποτέλεσε την τέλεια αφορμή για να συμβεί ακριβώς αυτό. Και ο Ουίμς είναι ελεύθερος και με τη στάμπα του “προβληματικού”, με μία ακόμα σημαντική λεπτομέρεια να τον ακολουθεί: Δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στην EuroLeague φέτος.

Το βραχύβιο πέρασμα του Ουίμς από τη Μακάμπι σίγουρα κρίνεται αποτυχημένο και για τις δύο πλευρές, με τον πρώτο να είναι σίγουρα “ζημειωμένος”, τόσο αγωνιστικά όσο και... οικονομικά, αφού θα κουβαλάει την ταμπέλα του ταραχοποιού σε όλα τα επίπεδα Αυτό που μένει να φανεί βέβαια από εδώ και πέρα είναι τι θα ακολουθήσει. Θα ψάξει ο άλλοτε ΝΒΑερ άμεσα για την εξιλέωση σε κάποια άλλη Ευρωπαϊκή ομάδα, θα κοιτάξεις προς το ΝΒΑ ή απλώς θα περιμένει να τελειώσει η σεζόν; Το μόνο σίγουρο είναι ότι πλέον θα έχει να αποδείξει πολλά σε πολλούς. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Όσο για τη Μακάμπι; Το ένα από τα προβλήματά της το έλυσε. Μένουν... καμία δεκαριά ακόμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ