ΜΠΑΣΚΕΤ

Λιθουανία: Ο Σαμπόνις βρήκε τον αντικαταστάτη του Αντομάιτις

Λιθουανία: Ο Σαμπόνις βρήκε τον αντικαταστάτη του Αντομάιτις
AP PHOTO/JESSICA HILL

Ο Άρβιντας Σαμπόνις συναντήθηκε με τον Καζίς Μακσβίτις, στο πρόσωπο του οποίου βλέπει τον επόμενο ομοσπονδιακό προπονητή της εθνικής Λιθουανίας.

Με το πρόωρο φινάλε της εθνικής Λιθουανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο έπεσαν και οι τίτλοι τέλους της συνεργασίας της με τον Νταΐνιους Αντομάιτις.

Πλέον, οι Λιθουανοί στρέφουν το βλέμμα τους στην επόμενη μέρα και μάλιστα χωρίς χάσιμο χρόνου, αφού ο νέος τους στόχος είναι η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσω του προολυμπιακού τουρνουά.

Για τον λόγο αυτό θέλουν να επισπεύσουν την εύρεση του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού που θα οδηγήσει την ομάδα στο Τόκιο και ήδη ο Άρβιντας Σαμπόνις τον έχει... εντοπίσει, αλλά και συναντήσει.

Ο πρόεδρος της λιθουανικής ομοσπονδίας μπάσκετ έχει βρει στο πρόσωπο του Καζίς Μακσβίτις τον αντικαταστάτη του Αντομάιτις για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των Λιθουανών, ενώ είχε και ραντεβού μαζί του για να του γνωστοποιήσει το ενδιαφέρον και να μάθει τις προθέσεις του.

Ο Μακσβίτις, που είναι προπονητής και της Πάρμα Περμ έδειξε πρόθυμος να αναλάβει ωστόσο ζήτησε μερικές ημέρες μέχρι την οριστική του απάντηση καθώς, βασική προϋπόθεση για να είναι καταφατική αποτελεί το “ναι” της ομάδας του. Δεδομένου ότι δεσμεύεται με συμβόλαιο από τη ρωσική ομάδα, θα πρέπει πρώτα αυτή να του δώσει άδεια για να απαντήσει θετικά και να αναλάβει τον πάγκο της εθνικής Λιθουανίας.

Photo Credits: AP Photo/Jessica Hill

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ