ΜΠΑΣΚΕΤ

Λιθουανία: Μασκολιούνας αντί του Αντομάιτις στην θέση του προπονητή

Λιθουανία: Μασκολιούνας αντί του Αντομάιτις στην θέση του προπονητή
AP Photo/Mindaugas Kulbis AP PHOTO/MINDAUGAS KULBIS

Η λιθουανική Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι ο Ντάριους Μασκολιούνας θα είναι ο αντικαταστάτης του Νταΐνιους Αντομάιτις στον πάγκο της εθνικής της χώρας.

Αλλαγή σκυτάλης στην εθνική Λιθουανίας και επίσημα. Όπως έγινε γνωστό, ο Ντάριους Μασκολιούνας θα είναι ο αντικαταστάτης του Νταΐνιους Αντομάιτις στον πάγκο της εθνικής Λιθουανίας.

Ο Μασκολιούνας είναι πρώην παίκτης, ο οποίος έχει κατακτήσει την EuroLeague με την Ζάλγκιρις το 1999 και έχει περάσει και από τα μέρη μας για χάρη του Ηλυσιακού το 2003, από το 2015 κι έπειτα είναι ο άμεσος βοηθός του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στην Ζάλγκιρις.

Η αντικατάσταση του Αντομάιτις δεν προκαλεί βέβαια έκπληξη, αφού ήταν γνωστό ότι θα αποχωρούσε από τον πάγκο των Λιθουανών μετά το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας. Ο Αντομάιτις βρέθηκε στην συγκεκριμένη θέση από το 2016 έως το 2019 και είναι ο μοναδικός ομοσπονδιακός τεχνικός στην ιστορία της "Lietuva" που δεν κατέκτησε μετάλλιο κατά την διάρκεια της θητείας του! Στην ιστορία θα μείνει πλέον κυρίως για το ξέσπασμά του μετά την ήττα από την Γαλλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο που σήμανε τον αποκλεισμό των Λιθουανών από την 8αδα της διοργάνωσης, όταν σχολιάζοντας την διαιτησία του αγώνα είχε πει " Είναι γαμ... αστειότητα αυτό που γίνεται. Αυτό δεν είναι το μπάσκετ".

Θυμηθείτε το ξέσπασμα του Αντομάιτις:

AP Photo/Mindaugas Kulbis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ