ΜΠΑΣΚΕΤ

Βέτο στη μετακίνηση του Καρινιάουσκας στην Κύμη από την λιθουανική ομοσπονδία

Spains Sergio Rodriguez (6) and Lithuanias Vaidas Kariniauskas (93) chase a loose ball during a men's basketball game at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Saturday, Aug. 13, 2016. (AP Photo/Eric Gay)
Spains Sergio Rodriguez (6) and Lithuanias Vaidas Kariniauskas (93) chase a loose ball during a men's basketball game at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Saturday, Aug. 13, 2016. (AP Photo/Eric Gay) AP

H Κύμη ενδιαφέρεται για Βάιντας Καρινιάουσκας, ο οποίος αποχώρησε από την Λιετκαμπέλις, αλλά η ομοσπονδία της Λιθουανίας προς το παρόν δεν είναι διατεθειμένη να δώσει το letter of clearence του παίκτη λόγω της πιθανής εμπλοκής του σε παράνομο στοιχηματισμό.

O Βάιντας Καρινιάουσκας είναι στο στόχαστρο της Κύμης, αλλά φαίνεται πως υπάρχει ένα σημαντικό "εμπόδιο" για να ολοκληρωθεί η επιστροφή του στην ομάδα του της Εύβοιας.

Ο 25χρονος Λιθουανός περιφερειακός, ο οποίος την σεζόν 2015/16 έπαιξε στην Κύμη, αποχώρησε από την Λιετκαμπέλις λόγω φημολογούμενου στοιχηματισμού, καθώς άνθρωπος του περιβάλλοντός φέρεται να στοιχημάτισε σημαντικό ποσό για άσχημη εμφάνισή του στο ματς με την Ντιζόν. Ο Ρίμας Κουρτινάιτις μάλιστα ανέφερε πως στα αυτιά του είχαν φτάσει φήμες πως ο άλλοτε παίκτης του στην Καντού, στοιχημάτιζε σε αγώνες της ελληνικής Α2, όσο εκείνος αγωνιζόταν στην Κύμη.

Την Πέμπτη (31/1) προβλήθηκε ακόμα ένα... επεισόδιο στο συγκεκριμένο σίριαλ, καθώς σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Ντονάτας Ουρμπόνας η ομοσπονδία της Λιθουανίας ενημέρωσε την ΕΟΚ και την FIBA για την κατάσταση κάνοντας τους γνωστό πως δεν είναι διατεθειμένη να στείλει το letter of clearence του παίκτη, αν πρώτα δεν ξεδιαλύνει το τοπίο. Επίσης, ο Λιθουανός δημοσιογράφος τονίζει πως δεν μπορεί κάποιος ακόμα να αποδείξει πως ο Καρινιάουσκας είναι ένοχος, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο η αστυνομία να αρχίσει έρευνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ