ΜΠΑΣΚΕΤ

Κίριλ Νατιάζκο, ο Γίγαντας της Ντνίπρο

Κίριλ Νατιάζκο, ο Γίγαντας της Ντνίπρο

Ενας παίκτης της Ντνίπρο τράβηξε το απόγευμα της Πέμπτης (20/9) τα βλέμματα στο Λαύριο. Ήταν ο γιγαντόσωμος Κίριλ Νατιάζκο, που επέστρεψε στα παρκέ μετά από δύο χρόνια εκτός δράσης.

Η μορφή του ξεχωρίζει από πολύ μακριά. Ο Κίριλ Νατιάζκο δεν είναι ο τυπικός μπασκετμπολίστας, αλλά ένας βαρύς ψηλός με πολύ ταλέντο, όχι όμως και με κορμί ικανό να τον βάλει στο υψηλότερο επίπεδο. Έπαιξε στο Eurobasket 2013 και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 με την Ουκρανία, στη συνέχεια αποσύρθηκε για δύο χρόνια και τώρα, στα 27 του χρόνια πια, αποφάσισε να κάνει μια τελευταία προσπάθεια. Αγαπά το άθλημα, αυτό τον κρατά στα παρκέ, αυτό τον έφερε στην Ελλάδα.

Ο Νατιάζκο είναι μέλος της Ντνίπρο και με την ουκρανική ομάδα πάτησε το παρκέ του κλειστού του Λαυρίου το απόγευμα της Πέμπτης (20/9). Εντυπωσιακός στην όψη, έβαλε το πρώτο σουτ που εκτέλεσε από τα έξι μέτρα αφού η άμυνα της ομάδας του Χρήστου Σερέλη τον άφησε απελπιστικά μόνο. Δεν είχε πολλές δυνάμεις για να τρέξει από την άμυνα στην επίθεση ξανά και ξανά, έκανε όμως ό,τι μπορούσε. Για την αγάπη του για το άθλημα. Αυτοί είναι και οι πιο ωραίοι τύποι.

Για την ιστορία, ο Ουκρανός που βλέπει τον κόσμο από τα 2μ.10 έπαιξε στο Πανεπιστήμιο Arizona από το 2009 έως το 2012, συνέχισε στην Άζοβμας, πέρασε από τις Λιέτουβος Ρίτας, Τούροβ, Ζολνόκι, Αστάνα και πλέον παλεύει με τη φανέλα της Ντνίπρο για να προκριθεί στους ομίλους του FIBA Europe Cup.

Κίριλ Νατιάζκο, ο Γίγαντας της Ντνίπρο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ