ΜΠΑΣΚΕΤ

Ιτούδης: Επίσημη επιβεβαίωση ότι αποτελεί πρώτο στόχο της Σλοβενίας

EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο πρόεδρος της σλοβενικής ομοσπονδίας επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ότι ο Δημήτρης Ιτούδης αποτελεί τον πρώτο στόχο για τον πάγκο της εθνικής ομάδας της χώρας.

Σχεδόν δύο βδομάδες μετά την αποκάλυψη της Mundo Deportivo περί ενδιαφέροντος της Σλοβενίας για τον Δημήτρη Ιτούδη, ο πρόεδρος της εγχώριας ομοσπονδίας επιβεβαίωσε πως ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας αποτελεί τον πρώτο στόχο για τον πάγκο της εθνικής ομάδας.

Ο Ματέι Έριαβετς μίλησε σε σλοβενική ιτοσελίδα, μέσω της οποίας ανακοίνωσε αρχικά την απομάκρυνση του Ράντο Τριφούνοβιτς από τη θέση του head coach (θα συνεχίσει βέβαια στο επιτελείο), κι εν συνεχεία επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον για τον Δημήτρη Ιτούδη. "Είναι ένας καλός άνθρωπος και καλός επαγγελματίας" σχολίασε αρχικά για τον μέχρι πρότινος ομοσπονδιακό τεχνικό της Σλοβενίας, για να προσθέσει πως " δεν έχει πρόβλημα να δουλέψει μαζί με τον Δημήτρη Ιτούδη. Νομίζω ότι κάθε προπονητής στην Σλοβενία θα μπορούσε να μάθει πολλά από αυτόν".

Για να γίνει, ακολούθως, πιο σαφής σε ό,τι αφορά στον έμπειρο τεχνικό: " Δεν υπάρχει ακόμη κάτι επίσημο, αφού ούτε εμείς ούτε ο Δημήτρης Ιτούδης γνωρίζουμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Είμαστε σε καθημερινή επαφή, αλλά αυτή την στιγμή η αθλητική επικαιρότητα δεν είναι σε πρώτο πλάνο, αφού όλοι ασχολούμαστε περισσότερο με την οικογένειά μας. Την Τετάρτη συμφωνήσαμε να επανέλθουμε σε συζητήσεις μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες".

Παρεμπιπτόντως, ο Ράντο Τριφούνοβιτς ανέλαβε τα ηνία της Σλοβενίας μετά την κατάκτηση του EuroBasket 2017 (ήταν στο επιτελείο του Ιγκόρ Κοκόσκοφ τότε), δίχως όμως να καταφέρει να την οδηγήσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Οι πολλές απώλειες εν μέσω των παραθύρων δεν επέτρεψαν στους Πρωταθλητές Ευρώπης να δώσουν το "παρών" στη μεγάλη διοργάνωση, έχοντας όμως την ευκαιρία να διεκδικήσουν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο μέσω του Προολυμπιακού. Η Σλοβενία είχε κληρωθεί στον όμιλο του Κάουνας, μαζί με Λιθουανία, Βενεζουέλα, Νότια Κορέα, Πολωνία και Αγκόλα. Πλέον όμως, ουδείς γνωρίζει πότε θα γίνει (και αν θα γίνει) το Προολυμπιακό Τουρνουά, δεδομένου ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες μετατέθηκαν για το 2021.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ