ΜΠΑΣΚΕΤ

Ισραήλ: Οι παίκτες θα λάβουν το 75% του μισθού τους

EUROLEAGUE / ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο πρόεδρος της Ένωσης παικτών του Ισραήλ γνωστοποίησε ότι οι 9 από τις 10 ομάδες της λίγκας συμφώνησαν να καταβάλλουν συνολικά το 75% του συμβολαίου των παικτών.

Ακόμα ένα εμπόδιο - και μάλιστα αρκετά σημαντικό - στην προσπάθεια της Winner League του Ισραήλ να επανεκκινήσει φαίνεται πως ξεπεράστηκε. Και όχι οποιοδήποτε εμπόδιο, αλλά το οικονομικό.

Όπως γνωστοποίησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Πρόεδρος της Ένωσης παικτών του Ισραήλ, Νιρ Αλόν, υπήρξε συμφωνία με τις ομάδες για το υπόλοιπο των συμβολαίων. Όπως λοιπόν αποφασίστηκε, οι ομάδες θα καταβάλλουν συνολικά το 75% των μισθών των παικτών.

" Υπογράψαμε συμφωνία με τις ομάδες. Εννέα ομάδες της λίγκας έχουν υπογράψει και ελπίζουμε να το κάνουν και οι τελευταίες τις επόμενες ημέρες" δήλωσε αρχικά ο Αλόν (το πρωτάθλημα του Ισραήλ αποτελείται από 12 ομάδες), για να προσθέσει:

" Η σεζόν ολοκληρώθηκε στις 15 Μαρτίου, κάτι που σημαίνει ότι παίχθηκε το 65%. Η απόφαση ήταν να πάρουμε ακόμα 10% του μισθού. Οι χαμηλόμισθοι, οι οποίοι έχουν συμβόλαιο χαμηλότερο των 8.000 σέκελ (σ.σ περίπου 2.100 ευρώ) δεν θα επηρεαστούν από αυτή τη μείωση".

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτάθλημα του Ισραήλ αναμένεται να επανεκκινήσει στις 20 Ιουνίου, με πολλούς από τους Αμερικανούς των ομάδων να βρίσκονται ήδη στην χώρα προκειμένου να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών πριν ξεκινήσουν προπονήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ