ΜΠΑΣΚΕΤ

Ισοφάρισε τη σειρά η Χάποελ Ιερουσαλήμ

Ισοφάρισε τη σειρά η Χάποελ Ιερουσαλήμ

Η Χάποελ Ιερουσαλήμ επικράτησε εκτός έδρας της Ναχαρία με 74-72 και έστειλε την προημιτελική σειρά των ισραηλινών Playoffs σε πέμπτο παιχνίδι.

Πολύ σκληρή για να πεθάνει αποδείχθηκε η Χάποελ Ιερουσαλήμ. Παρότι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο μετά τις ήττες στα πρώτα δύο παιχνίδια της σειράς, η ομάδα του Σιμόνε Πιανιτζιάνι κατόρθωσε να κάνει το 2-2, αφού νίκησε εκτός έδρας την Ναχαρία 74-72 στο συγκλονιστικό do or die τέταρτο παιχνίδι και η πρόκριση θα κριθεί πλέον στο δικό της γήπεδο.

Οι Κέρτις Τζέρελς (20 πόντοι), Τέρενς Κίνσι (19 πόντοι) ήταν οι κορυφαίοι της Χάποελ, η οποία αν και είχε το προβάδισμα σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και ξέφυγε ακόμα και με 13 πόντους διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο (39-52), βρέθηκε κατάφατσα με τον αποκλεισμό στα τελευταία δευτερόλεπτα. Η Ναχαρία ροκάνισε σταδιακά τη διαφορά στην τέταρτη περίοδο και στο 37' προηγήθηκε μάλιστα με 72-71.

Στα τελευταία τρία λεπτά, πάντως, καμία ομάδα δεν κατάφερε να βάλει καλάθι. Ο Αμάρε Στάνταμαϊρ έβαλε πέντε πόντους όλους κι όλους, εντούτοις οι δύο εξ αυτών (με βολές) έκαναν το σκορ 72-73 στο 1'24'' πριν από τη λήξη, ενώ το τελικό σκορ έγραψε ο Τζερόμ Ντάισον με άλλη μία ελεύθερη βολή στα 5''. Ο Σκότι Χόπσον ήταν ο πρώτος σκόρερ της Ναχαρία (18 πόντοι), δεν μπόρεσε όμως να χαρίσει στην ομάδα του τη νίκη στο φινάλε, αφού αστόχησε σε τρίποντο.

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 39-44, 59-63, 72-74

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ