ΜΠΑΣΚΕΤ

Ικανοποίηση στη FIBA για την υποδοχή των "παραθύρων"

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÐÁÏÊ - ÂÅÍÔÓÐÉËÓ / CHAMPIONS LEAGUE / PAOK - VENTSPILS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÐÁÏÊ - ÂÅÍÔÓÐÉËÓ / CHAMPIONS LEAGUE / PAOK - VENTSPILS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Η FIBA εξέδωσε ανακοίνωση αναφερόμενη τόσο στην αποδοχή του κόσμου στα "παράθυρα" των εθνικών ομάδων, όσο και στη διαμάχη με την EuroLeague.

Η ικανοποίηση στις τάξεις της FIBA από την ανταπόκριση του κοινού στα "παράθυρα" των εθνικών ομάδων είναι διάχυτη, κάτι το οποίο εκφράστηκε μέσω της επίσημης ανακοίνωσης που εκδόθηκε. Η παγκόσμια ομοσπονδία ενημέρωσε αρχικά πως " ο δρόμος για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 άρχισε με τη συμμετοχή 72 ομάδων σε 76 αγώνες στο "παράθυρο" του Νοεμβρίου. Το Κεντρικό Συμβούλιο εκφράζει την ικανοποίησή του για την επιτυχημένη προώθηση της διαδικασίας των προκριματικών αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η συγκεκριμένη επιτυχία ήρθε χάρη στην εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των εθνικών ομοσπονδιών, των γραφείων της FIBA ανά τον κόσμο και τη FIBA. Η συνολική προσέλευση ξεπέρασε τους 300.000 θεατές ενώ στα περισσότερα από τα μισά γήπεδα, η πληρότητα άγγιξε το 80% ή παραπάνω. Επίσης 312.000.000 φίλαθλοι παρακολούθησαν τους αγώνες μέσω των digital channels".

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε δεν αφορά βέβαια μόνο σε αυτό, αφού -εκτός των άλλων- γίνεται αναφορά στη διαμάχη με την EuroLeague και τον τρόπο με τον οποίο εξέλαβε αυτή το κομμάτι των εθνικών ομάδων και την παρουσία των παικτών στα "παράθυρα": " Παρά τις γραπτές διαβεβαιώσεις της ECA στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι δεν θα αποτρέψει ή δεν θα εμποδίσει με οποιονδήποτε τρόπο τη δέσμευση των παικτών στις εθνικές ομάδες, πολλοί παίκτες βρέθηκαν στη δύσκολη θέση να επιλέξουν ανάμεσα στο κλαμπ ή την εθνική ομάδα λόγω του προγράμματος της EuroLeague.

Μια κατάσταση που οι ευρωπαϊκές ομοσπονδίες έχουν ήδη καταδικάσει. Έχοντας λάβει ενημέρωση ότι συγκεκριμένες ομάδες πίεσαν τους παίκτες τους, ώστε να μην αγωνιστούν στις εθνικές ομάδες τον Νοέμβριο, το Κεντρικό Συμβούλιο διαβεβαιώνει ότι η FIBA δεν θα μπει στη διαδικασία διαλόγου με την ECA πριν η Ένωση των ομάδων και τα οι δεκαέξι (16) σύλλογοι της EuroLeague άρουν όλα τα εμπόδια για την δέσμευση των παικτών στις εθνικές ομάδες τους".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ