ΜΠΑΣΚΕΤ

Η νέα πρόταση της EuroLeague είναι... παλιά

Η νέα πρόταση της EuroLeague είναι... παλιά

Η FIBA ενημέρωσε για το περιεχόμενο της συνάντησης με την EuroLeague, στην οποία δεν προέκυψε κάποια νέα (ουσιαστικά) πρόταση, αλλά αυτή που είχε κατατεθεί από τον Τζόρντι Μπερτομέου τον... Σεπτέμβριο.

Το απόγευμα της Πέμπτης (8/3), η FIBA ενημέρωσε επίσημα για τη νέα συνάντηση που υπήρξε με την EuroLeague με θέμα συζήτησης τα "παράθυρα" των εθνικών ομάδων. Η παγκόσμια ομοσπονδία στάθηκε μάλιστα στο περιεχόμενο των επαφών των δύο πλευρών, εξηγώντας πως " λάβαμε τρεις διαφορετικές προτάσεις για το επονομαζόμενο "εθνικό ημερολόγιο", με την πρώτη από αυτές να είναι μια αντιγραφή εκείνης που είχε κατατεθεί τον Σεπτέμβριο".

Παράλληλα, τονίζεται πως " κι οι τρεις εκδόσεις αυτής της πρότασης, αναφέρουν πως οι υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων παγκοσμίως θα αφορούν σε μια ετήσια περίοδο έξι εβδομάδων μεταξύ του Ιουνίου και του Σεπτεμβρίου, πράγμα που σημαίνει πως οι εθνικές ομάδες δεν θα έχουν σταθερή και μόνιμη παρουσία στη διάρκεια της χρονιάς, κάτι που είναι πρωταρχικής σημασίας για την παγκόσμια εξέλιξη του αθλήματος".

Δηλαδή, δεν υπήρξε κάποια διαφοροποίηση σχετικά με αυτό που είχε αναφέρει από την Τετάρτη (7/3) το Sport24.gr ως περιεχόμενο της επιχειρηματολογίας της EuroLeague για τα "παράθυρα".

Πράγμα που σημαίνει πως η FIBA, αν λάβουμε μάλιστα υπόψιν το ύφος της ανακοίνωσης, δεν πρόκειται να δεχθεί τη νέα πρόταση/εισήγηση της EuroLeague. Όπως αναφέρεται μάλιστα " παρά την προσπάθεια για μποϊκοτάζ από την EuroLeague, τα πρώτα και τα δεύτερα παράθυρα έγιναν με μεγάλη επιτυχία τον Νοέμβριο και τον Φεβρουάριο, με διαδοχικά ρεκόρ προσέλευσης στα γήπεδα.

Η FIBA ανυπομονεί για το τρίτο "παράθυρο" για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο και τον Ιούλιο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ