ΜΠΑΣΚΕΤ

Γούλα: "Έχουμε πίστη στην ομάδα μας"

Γούλα: "Έχουμε πίστη στην ομάδα μας"

Η Φιλίππα Γούλα και ο Γιάννης Παπούλης μιλούν για το 5/5 της Εθνικής Κορασίδων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα β' κατηγορίας της Ποντγκόριτσα και το αυριανό νοκ άουτ παιχνίδι με την Σλοβενία (23/8, 14:45).

Καλύτερη πορεία δεν θα μπορούσαν να ονειρευτούν τα μέλη της Εθνικής Κορασίδων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα β' κατηγορίας που φιλοξενεί η Ποντγκόριτσα. Η Ελλάδα ολοκλήρωσε την πρώτη φάση με πέντε εμφατικές νίκες και τώρα περιμένει την Σλοβενία στον προημιτελικό της Πέμπτης (23/8, 14:45), στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια που πρέπει να κερδίσει για να ανέβει στην πρώτη κατηγορία.

" Πάντα έχουμε λύσεις. Ακόμη κι αν δεν βγει το σουτ, θα κοιτάξουμε να βρούμε άλλες λύσεις. Είτε κοντά στο καλάθι, είτε μακριά. Πάντα βρίσκουμε τις λύσεις που χρειαζόμαστε. Ίσως να κολλήσουμε λίγο στην αρχή στον ρυθμό, αλλά γενικά, δεν κολλάμε!", τονίζει η Φιλίππα Γούλα, που είπε για το χθεσινό παιχνίδι με τη Μεγάλη Βρετανία:

" Στην αρχή μας ταλαιπώρησαν λίγο είναι η αλήθεια, αλλά εμείς συνεχίσαμε δυναμικά, συγκεντρωθήκαμε ακόμη περισσότερο και συνεχίσαμε. Δεν το βάζουμε κάτω, γενικά! Τα είπαμε και στο ημίχρονο, μας μίλησαν οι κόουτς και βγήκαμε πιο έτοιμες. Είναι σαν ξυπνάμε περισσότερο, να είμαστε πιο συγκεντρωμένες. Είμαστε δεμένες μεταξύ μας, επικοινωνούμε καλύτερα και στην άμυνα ειδικά καλύπτει η μία την άλλη".

Όσον αφορά στη συνέχεια, η οποία προβλέπεται πολύ δυσκολότερη, η νεαρή παίκτρια υπογραμμίζει ότι... " είναι ένας πρώτος στόχος που πετύχαμε. Δείχνει πως πιστεύουμε στην ομάδα και πως μπορούμε να καταφέρουμε κάτι καλό. Κάθε φορά βάζουμε τα δυνατά μας όποτε βγαίνουμε στο παρκέ για ένα παιχνίδι. Αλλά η συνέχεια, η διοργάνωση είναι ακόμη μπροστά. Διορθώνουμε τα λάθη μας, έχουμε την Σλοβενία μπροστά μας και συνεχίζουμε. Τώρα βλέπουμε τη Σλοβενία και μόνο. Ούτε τι έγινε πριν, ούτε τι μπορεί να γίνει μετά. Έχουμε πίστη στην ομάδα μας και τις δυνατότητές και συνεχίζουμε".

Παπούλης: "Διαφορετική κατάσταση στα νοκ άουτ παιχνίδια"

Ο ασίσταντ κόουτς Γιάννης Παπούλης, από τη μεριά του, τόνισε για την αναμέτρηση με την Μεγάλη Βρετανία: " Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι, γιατί είχαμε την ασφάλεια της πρώτης θέσης και θέλαμε να δώσουμε ένα κίνητρο στην ομάδα, να έχουμε ρυθμό, κάτι το οποίο καταφέραμε. Χρησιμοποιήσαμε όλες τις παίκτριες, πήραν χρόνο συμμετοχής όλα τα κορίτσια, αλλά και ξεκουράσαμε κάποιες, δοκιμάσαμε διάφορα σχήματα και όλα πήγαν πολύ καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο".

Όσον αφορά στους οκτώ πόντους που δέχτηκε η Ελλάδα στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης, ο Παπούλης είπε: " Όλα ξεκίνησαν από την άμυνα. Μπαίνουν τα θεμέλια. Τώρα θα κοιτάξουμε και να ξεκουραστούμε, καθώς υπάρχει ρεπό αύριο, αλλά και να κάνουμε μια καλή προπόνηση, ενόψει του αγώνα με την Σλοβενία".

Για την επόμενη αντίπαλο της Εθνικής, ο ασίσταντ κόουτς της Εθνικής σχολίασε: " Ήταν δεύτερη στον όμιλό της, αλλά δεν θα πρέπει να σταθούμε σε ότι έγινε μέχρι τώρα. Τα νοκ άουτ παιχνίδια είναι μια τελείως διαφορετική κατάσταση. Πετύχαμε τον πρώτο στόχο με το 5-0 σε αυτή την πρώτη φάση. Ο επόμενος στόχος δεν είναι άλλος από το επόμενο παιχνίδι. Δεν κοιτάμε πιο μακριά. Είναι ομάδα που έχει αρχές στο παιχνίδι της και προσπαθεί για το καλύτερο".

Τέλος, ο Παπούλης αναφέρθηκε και στην Δανάη Παπαδοπούλου, η οποία δεν είχε συμμετοχή κόντρα στην Σουηδία αλλά έβαλε 23 πόντους με 10/10 σουτ στο ματς με τη Μεγάλη Βρετανία: " Είναι ένα παιδί πολύ προσηλωμένο σε αυτό που κάνει και σε αυτό που πρέπει να κάνει. Ακολουθεί πιστά τις οδηγίες των προπονητών και είναι ένα ταλέντο που προσπαθούμε να αναδείξουμε. Ο αγώνας με την Ισλανδία δεν της «ταίριαζε», αλλά σήμερα ήταν εξαιρετική".

Τα ζευγάρια των προημιτελικών (23/8):

Ελλάδα - Σλοβενία (14:45)

Φινλανδία - Ρουμανία (17:00)

Πορτογαλία - Σουηδία (19:15)

Ισραήλ - Λευκορωσία (21:30)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ