ΜΠΑΣΚΕΤ

Γιούστε Γιοτσίτε: Η Λιθουανία κάλεσε τη 14χρονη για τα "παράθυρα"

Γιούστε Γιοτσίτε: Η Λιθουανία κάλεσε τη 14χρονη για τα "παράθυρα"

Η Γιούστε Γιοτσίτε έχει βαπτιστεί ως ο Λούκα Ντόντσιτς των γυναικών, με την 14χρονη γκαρντ/φόργουορντ να καλείται από τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Λιθουανίας για τα προκριματικά του EuroBasket Γυναικών.

Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις που έκανε η Γιούστε Γιοτσίτε στο EuroBasket Κορασίδων το καλοκαίρι την έβαλαν -για τα καλά- στο... μάτι όλης της μπασκετικής κοινότητας. Πολύ γρήγορα, η -οσονούπω- 14χρονη γκαρντ/φόργουορντ εξελίχθηκε στο πιο "καυτό" όνομα της Ευρώπης στον χώρο του γυναικείου μπάσκετ, σε σημείο που αναγορεύτηκε στη... διάδοχο του Λούκα Ντόντσιτς. Ή, αν προτιμάτε, στη θηλυκή έκδοση του πολυτάλαντου γκαρντ των Ντάλας Μάβερικς.

Κι απ ότι φαίνεται, κάπως έτσι έχει η κατάσταση δεδομένου ότι η νεαρή παίκτρια συμπεριλήφθηκε στις επιλογές του ομοσπονδιακού τεχνικού της Λιθουανίας, Μάντας Σέρνι, για τα πρώτα παιχνίδια των προκριματικών για το EuroBasket Γυναικών του 2021. Αντίπαλοι σε πρώτη φάση για τη "λιέτουβα" θα είναι η Αλβανία (14/11) και η Τουρκία (17/11).

" Έχουμε ένα... κόσμημα στη χώρα, είναι καλό που θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τις συμπαίκτριές της, να καταλάβει τον ρόλο της και τι περιμένουμε εμείς από αυτή. Είμαι πολύ χαρούμενος που της δίνεται αυτή η ευκαιρία, γιατί σκεφτόμαστε ότι για πολλά χρόνια θα έχουμε μια καλή παίκτρια για την περιφέρειά μας" ανέφερε ο προπονητής της Λιθουανίας για την κλήση της 14χρονης παίκτριας, η οποία στο EuroBasket Κορασίδων οδήγησε την ομάδα της μέχρι την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου, έχοντας 19.6 πόντους, 8.3 ριμπάουντ και 2.1 ασίστ κατά μέσο όρο.

Όσο για τους αριθμούς που είχε στον τελικό με τη Ρωσία; 33 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 λάθη και 2 κλεψίματα σε 33 λεπτά συμμετοχής.

Θυμίζουμε ότι ανάλογο... φρεσκάρισμα κάνει κι ο Βασίλης Μασλαρινός στην Εθνική Γυναικών, αφού το πρωί έγινε γνωστό ότι στην προετοιμασία για τα παιχνίδια της Ελλάδας με Σλοβενία (14/11) και Ισλανδία (17/11) θα βρίσκονται η Ιωάννα Χατζηλεοντή (του 2002), η Έλενα Μποσγανά (του 2003) και η Δανάη Παπαδοπούλου (του 2003).

Photo Credits: FIBA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ