ΜΠΑΣΚΕΤ

Γιάννης Τόζιος: Ο πρώτος Έλληνας στο πρωτάθλημα Εσθονίας-Λετονίας

Α2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΔΟΥΚΑΣ - ΧΟΛΑΡΓΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
Α2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΔΟΥΚΑΣ - ΧΟΛΑΡΓΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Λίγες ώρες μετά την άφιξή του στην Εσθονία, ο Γιάννης Τόζιος αγωνίστηκε με τη φανέλα της Πάρνου στη Λίγκα Εσθονίας-Λετονίας και έγινε ο πρώτος Έλληνας που συμμετέχει σε αυτή.

Το βράδυ της Παρασκευής (11/1) έφτασε στη χώρα και το μεσημέρι του Σαββάτου (12/1) ο Γιάννης Τόζιος έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Πάρνου στη Λίγκα Εσθονίας-Λετονίας, για να γίνει έτσι ο πρώτος Έλληνας που αγωνίζεται στη συγκεκριμένη λίγκα.

Ο πρώην παίκτης του Δούκα, του Γυμναστικού Λάρισας, του Φίλιππου Βέροιας και του ΟΦΗ ξεκίνησε τη σεζόν στην Α2 με τη φανέλα του Ερμή Αγιάς, αποχώρησε όμως μετά την πρώτη αγωνιστική και έμεινε εκτός δράσης για αρκετές εβδομάδες εξαιτίας του κανονισμού που δεν του επιτρέπει να παίξει σε άλλη ελληνική ομάδα.

Ο 28χρονος πάουερ φόργουορντ - σέντερ αγωνίστηκε στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Πάρνου με την Βαλμιέρα (77-75), πήρε μάλιστα 9:25 συμμετοχής για να σκοράρει δύο πόντους με 1/2 δίποντα, να πάρει ένα αμυντικό ριμπάουντ και να κόψει ένα σουτ των αντιπάλων του.

Η Λίγκα Εσθονίας-Λετονίας έχει καλές ομάδες επιπέδου VTB (Ρίγα, Κάλεβ) και Champions League (Βέντσπιλς), με τον Τόζιο να έχει μια καλή ευκαιρία να ζήσει σε ένα νέο περιβάλλον, μακριά από την ασφάλεια των μικρών πρωταθλημάτων της Ελλάδας τα οποία έχει... φάει με το κουτάλι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ