ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Προαιρετικά με τσιπάκια παρακολούθησης κάθε κίνησης οι παίκτες

Σύμφωνα με τον κομισάριο της λίγκας, Στέφαν Χολζ, το μέτρο είναι προαιρετικό, ωστόσο υπάρχει έντονη αντίδραση από την πλευρά των παικτών.

Το Σάββατο (6/6) είναι προγραμματισμένη η επανέναρξη του γερμανικού πρωταθλήματος με τα παιχνίδια να φιλοξενούνται στο Μόναχο. Οι 10 ομάδες που θα δώσουν το παρών είναι χωρισμένες σε δύο γκρουπ με τις τέσσερις πρώτες κάθε ομίλου να συνεχίζουν στη φάση των πλέι οφ.

Αυτό βέβαια που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις είναι η κίνηση της διοργανώτριας αρχής να προτείνει στους παίκτες να φέρουν πάνω τους ένα τσιπάκι (είτε σε βραχιολάκι, είτε σε περιδέραιο), που θα καταγράφει ουσιαστικά κάθε τους κίνηση, έτσι ώστε αν κάποιος αθλητής νοσήσει από τον κορονοϊό να φαίνεται αμέσως με ποιον έχει έρθει σε επαφή. Από την πλευρά του ο ο κομισάριος της λίγκας, Στέφαν Χολζ, έσπευσε να καθησυχάσει τους παίκτες ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι υποχρεωτικό για τους παίκτες να φοράνε το ειδικό τσιπάκι. " Είναι καθαρά προαιρετικό. Γίνεται για τον εντοπισμό των επαφών. Στην περίπτωση που υπάρχει ένα θετικό τεστ τότε μπορεί να κινδυνεύει όλη η ομάδα. Αυτό θα μπορούσε να είναι το τέλος του τουρνουά".

Οι παίκτες δεν συμφωνούν με τη συγκεκριμένη πρόταση, καθώς θεωρούν ότι παραβιάζεται η ιδιωτικότητά τους, ενώ σύμφωνα με το ESPN οι περισσότεροι δεν είχαν καν ενημερωθεί για τις προθέσεις της λίγκας.

Photo credits: AP Photo/Luca Bruno

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ