ΜΠΑΣΚΕΤ

EuroBasket Νέων / Εφήβων: Αντιμέτωπη με δύο από τις καλύτερες ευρωπαϊκές γενιές η Ελλάδα

EuroBasket Νέων / Εφήβων: Αντιμέτωπη με δύο από τις καλύτερες ευρωπαϊκές γενιές η Ελλάδα

Δύο από τις πιο ταλαντούχες γενιές που έχει δει τα τελευταία 10 χρόνια το ευρωπαϊκό μπάσκετ έπεσαν στον δρόμο των εθνικών ομάδων Νέων και Εφήβων για τα EuroBasket του 2019.

Οι μεν Νέοι θα βρουν μπροστά τους την λιθουανική γενιά του 1999, η οποία έχει κατακτήσει δύο αργυρά και δύο χάλκινα μετάλλια την τελευταία τριετία, οι δε Έφηβοι την τρομερή Γαλλία του 2001, που σάρωσε τους πάντες -πλην ΗΠΑ- σε επίπεδο Παίδων. Η FIBA έκανε τις κληρώσεις για όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του 2019 και "έστειλε" στους ομίλους που βρίσκεται η Ελλάδα σε επίπεδο Νέων και Εφήβων δύο από τις πιο ταλαντούχες γενιές που έχει "γεννήσει" το ευρωπαϊκό μπάσκετ την τελευταία δεκαετία.

Στο EuroBasket U20 που θα διεξαχθεί στο Τελ Αβίβ από τις 13 έως τις 21 Ιουλίου 2019, η Ελλάδα θα βρει στον ίδιο όμιλο (τον 4ο) την Λιθουανία των Βελίτσκα, Ουλέτσκας, Σαργκιούνας, Βασιλιάουσκας, μία γενιά παικτών που ανέβηκε στο βάθρο σε όποια διοργάνωση κι αν πήρε μέρος από το 2015 έως το 2018. Από εκεί και πέρα, βέβαια, η κλήρωση μπορεί να χαρακτηριστεί βατή, καθώς οι άλλες δύο ομάδες είναι οι αδύναμες Σλοβενία και Πολωνία.

Στο EuroBasket U18 που θα φιλοξενήσει ο Βόλος από τις 27 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου και στο οποίο η Ελλάδα έχει υψηλές προσδοκίες με τους Ρογκαβόπουλο, Σωτηρίου, Τσουμάνη και τα υπόλοιπα παιδιά, η κλήρωση έστειλε στην Ελλάδα την κορυφαία ομάδα της Ευρώπης στην γενιά του 2001: την Γαλλία των Κιλιάν Χέιζ, Τεό Μαλεντόν , Εσόμ Μιγιέμ και Τιμοτέ Κρουσόλ. Οι άλλες δύο ομάδες, πάντως, είναι στα μέτρα της Εθνικής. Πρόκειται για την Σλοβενία και την Λετονία.

Η Εθνική Παίδων, από τη μεριά της, κληρώθηκε στον 4ο όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στο Ούντινε της Ιταλίας από τις 9 έως τις 17 Αυγούστου, έχοντας ως αντιπάλους δύο παραδοσιακές δυνάμεις σε αυτές τις ηλικίες, την Σερβία και την Γαλλία, μαζί με την Βοσνία.

Σε επίπεδο γυναικών, η Ελλάδα θα έχει στον ίδιο όμιλο του EuroBasket Νέων Γυναικών β' κατηγορίας (3-11 Αυγούστου 2019) την Φινλανδία και την Βουλγαρία, ενώ στην αντίστοιχη διοργάνωση των νεανίδων β' κατηγορίας (5-14 Ιουλίου, Σκόπια) θα αντιμετωπίσει τις Ιρλανδία, Ρουμανία, Σλοβακία, ΠΓΔΜ και Αυστρία. Τέλος, η Εθνική Κορασίδων θα βρει στον ίδιο όμιλο του EuroBasket U16 (16-24 Αυγούστου) τις Τσεχία, Τουρκία και Πολωνία.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ