ΜΠΑΣΚΕΤ

Εθνική U20: Με Σλοβενία και στόχο την 9η θέση

Εθνική U20: Με Σλοβενία και στόχο την 9η θέση
FIBA FIBA

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Σλοβενία (20/7, 21:00), απαλλαγμένη από το άγχος της παραμονής και με στόχο πια την 9η θέση στο EuroBasket Νέων Ανδρών του Ισραήλ.

Η Εθνική Νέων Ανδρών θα μπορούσε κάλλιστα να διεκδικεί κάτι καλύτερο απόψε στο Eurobasket U20του Ισραήλ . Θα μπορούσε βέβαια να παίζει και για την παραμονή της στην πρώτη κατηγορία. Μία αρχαία ρήση, λοιπόν, μοιάζει να ταιριάζει γάντι στην ομάδα του Γιώργου Λιμνιάτη ενόψει του αποψινού αγώνα με την Σλοβενία (20/7, 21:00) για τις θέσεις 9-12 της διοργάνωσης. Το μη χείρον, βέλτιστον.

Η Ελλάδα έκανε ουσιαστικά ένα πολύ κακό παιχνίδι στο χειρότερο δυνατόtiming(στην βαριά ήττα της φάσης των "16" με την Γερμανία ),με συνέπεια να μείνει εκτός οκτάδας. Την Πέμπτη, πάντως, νίκησε στην παράταση την ισχυρή Σερβία και απέφυγε τις θέσεις 13-16, όπου θα χρειαζόταν δύο νίκες για να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία. Πλέον, το κίνητρο για την Εθνική Νέων δεν είναι τόσο μεγάλο, δεν παύει όμως να είναι σημαντικό να κλείσει το τουρνουά νικηφόρα και με την καλύτερη δυνατή θέση στην τελική κατάταξη.

Όσον αφορά στην υπόλοιπη αγωνιστική κίνηση της προτελευταίας ημέρας, η προσοχή θα εστιαστεί σε τρία παιχνίδια: 1) Στις 16:30 η Σερβία θα αντιμετωπίσει την Ιταλία, δύο ομάδες που πήγαν στο Ισραήλ με βλέψεις μεταλλίου, αλλά μία εξ αυτών θα φύγει σίγουρα έχοντας υποβιβαστεί στην δεύτερη κατηγορία. 2) Στις 18:45 η Ισπανία θα αντιμετωπίσει την Γερμανία, φιλοδοξώντας να προκριθεί στον τελικό για 7η φορά συνολικά. Η Γερμανία, από την άλλη, δεν έχει παίξει ποτέ σε τελικόEurobasket U20.

3) Στις 21:15 το Ισραήλ θα προσπαθήσει να προκριθεί σε τελικόEurobasketΝέων για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, συνεχίζοντας αυτή την παράξενη παράδοση που έχει δημιουργήσει. Η τελευταία φορά που το Ισραήλ μπήκε στην οκτάδα σεEurobasketΠαίδων ή Εφήβων ήταν το 2006, ωστόσο μετράει ένα χρυσό και ένα αργυρό μετάλλιο στους νέους άνδρες την τελευταία διετία. Εμπόδιο του απόψε θα είναι η Γαλλία, η ομάδα-έκπληξη της διοργάνωσης, αφού παρά τις πολλές απουσίες(Ντουμπούγια, Χορντ, Σαρ, Μπαλά),κατόρθωσε να φτάσει αήττητη μέχρι τον τελικό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας:

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Ισπανία - Γερμανία (18:45)

Γαλλία - Ισραήλ (21:15)

ΘΕΣΕΙΣ 5-8

Κροατία - Λιθουανία (14:15)

Τουρκία - Μεγάλη Βρετανία (16:30)

ΘΕΣΕΙΣ 9-12

Ουκρανία - Μαυροβούνιο (18:45)

Σλοβενία - Ελλάδα (21:00)

ΘΕΣΕΙΣ 13-16

Πολωνία - Λετονία (14:15)

Ιταλία - Σερβία (16:30)

Photo credits: FIBA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ