ΜΠΑΣΚΕΤ

Εισέβαλε στα αποδυτήρια των διαιτητών ο Κλέιζα

Lithuania's Linas Kleiza, right, is fouled by Croatia's Dario Saric during their EuroBasket European Basketball Championship semifinal match at the Stozice Arena, in Ljubljana, Slovenia, Friday, Sept. 20, 2013. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)
Lithuania's Linas Kleiza, right, is fouled by Croatia's Dario Saric during their EuroBasket European Basketball Championship semifinal match at the Stozice Arena, in Ljubljana, Slovenia, Friday, Sept. 20, 2013. (AP Photo/Thanassis Stavrakis) AP PHOTO/THANASSIS STAVRAKIS

Ο Λίνας Κλέιζα ανέλαβε τον προεδρικό θώκο της Λιέτουβος Ρίτας το καλοκαίρι, ξεκινώντας την παραγωγική ζωή του. Στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς όμως, ξέφυγε και έγινε είδηση στη Λιθουανία λόγω της εισβολής του στα αποδυτήρια των διαιτητών!

Από την εποχή που βρισκόταν στα παρκέ, ο Λίνας Κλέιζα ήταν γνωστός για το θερμό του χαρακτήρα του. Δύσκολα συγκρατούσε τα νεύρα του, τα οποία εκδήλωνε κατά βάση στους διαιτητές και τους αντιπάλους του. Μία συνήθεια που -απ' ότι φαίνεται- δεν έχει αποβάλει, παρότι πλέον φοράει το κοστούμι του προέδρου της Λιέτουβος Ρίτας.

Μετά το φινάλε του ντέρμπι με τη Ζάλγκιρις , στο οποίο ήρθε η ήττα για την ομάδα του Ρίμας Κουρτινάιτις, οι γηπεδούχοι εξέφρασαν τα παράπονά τους για τις αποφάσεις των διαιτητών τόσο επίσημα όσο κι ανεπίσημα. Μόνο που ο Λίνας Κλέιζα πήγε ένα βήμα παρακάτω, εισβάλλοντας στα αποδυτήρια των "γκρίζων" λίγες στιγμές αφότου είχε ολοκληρωθεί η αναμέτρηση.

Τα νεύρα του εκφράστηκαν με "γαλλικά" στους διαιτητές του αγώνα, αλλά κι απειλές προς αυτούς. Γεγονός που δεν έμεινε απαρατήρητο από τη λιθουανική λίγκα, η οποία τιμώρησε τον σύλλογο με πρόστιμο 1.200€ (600€ για τα δημόσια σχόλια για τη διαιτησία και 600€ για την εισβολή του Λίνας Κλέιζα στα αποδυτήρια).

Μικρό το (οικονομικό) κακό για τη Λιέτουβος Ρίτας και τον πρόεδρό της, για κάτι που, όπως και να το κάνουμε, πήρε αρκετά μεγάλες διαστάσεις στους -μη συνηθισμένους από τέτοια πράγματα- δημοσιογράφους και φιλάθλους της LKL.

AP Photo/Thanassis Stavrakis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ