ΜΠΑΣΚΕΤ

Δημήτρης Γεωργιάδης: Η Ρουμανία πρόλαβε την Ελλάδα

Δημήτρης Γεωργιάδης: Η Ρουμανία πρόλαβε την Ελλάδα

Ο Δημήτρης Γεωργιάδης θα είναι μεταξύ των αντιπάλων της Εθνικής Νέων Ανδρών στην πρεμιέρα του Πανευρωπαϊκού του Κέμνιτζ. Το Sport24.gr παρουσιάζει το ελληνόπουλο που φοράει τη ρουμανική φανέλα (VIDEO).

Η Εθνική Νέων Ανδρών ξεκινά σήμερα (14/7, 16:45) την προσπάθειά της στο Πανευρωπαϊκό του Κέμνιτζ, με τη Ρουμανία να είναι ο πρώτος αντίπαλος στην προσπάθεια υπεράσπισης των σκήπτρων που κατέκτησε πέρσι στα "Δύο Αοράκια".

Η ρουμανική ομάδα δεν είναι ακριβώς φόβητρο για τη "γαλανόλευκη", δεν διαθέτει μεγάλα ονόματα, πλην όμως έχει στη σύνθεσή της έναν παίκτη που θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται στην πλευρά του Γιάννη Καστρίτη. Ο λόγος για τον Δημήτρη Γεωργιάδη (2μ01, φόργουορντ), ο οποίος φοράει τη φανέλα της Ρουμανίας εδώ και μία διετία, λόγω της μητέρας του.

Το ονοματεπώνυμό του παραπέμπουν σε ένα "δικό μας" παιδί, κι έτσι είναι κατά το ήμισυ. Μόνο που η χώρα καταγωγής της μητέρας του είναι αυτή που τον κέρδισε, σε ό,τι αφορά στις εθνικές ομάδες. Για την ιστορία, η ελληνική "σκούφια" του κρατάει από την πλευρά του παππού του, ο οποίος μετανάστευσε πριν από περίπου μισό αιώνα στις ΗΠΑ, προερχόμενος από την Κρήτη.

Ο πατέρας του γεννήθηκε στο Ραντούλ του Ιλινόι, ενώ η μητέρα του στο Μπράσοβ της Ρουμανίας. Η δεύτερη όμως ήταν αυτή που ευτύχησε να τον δει ντυμένο με τα εθνικά χρώματα της χώρας της. Ο λόγος; Ο Δημήτρης έμαθε εκ των υστέρων πως μπορούσε να φορέσει τη γαλανόλευκη!

Πριν από τέσσερα χρόνια, προέκυψε η πρώτη επαφή του με τη Ρουμανία, όταν τον ανακάλυψαν κάποιοι προπονητές ενόσω έκανε διακοπές στη χώρα καταγωγής της μητέρας του. Μόλις τον είδαν, φρόντισαν ευθύς εξ αρχής να του μιλήσουν για τη δυνατότητα που είχε να αγωνιστεί στις μικρές εθνικές ομάδες, ξεκινώντας άμεσα τις σχετικές γραφειοκρατικές διαδικασίες. Εν συνεχεία ήρθε η περαιτέρω βοήθεια των Τούντορ Κοστέσκου και Νταν Καλανκέα, οι οποίοι εκπροσωπώντας τη ρουμανική ομοσπονδία "έτρεξαν" τις διαδικασίες για την απόκτηση ρουμανικής υπηκοότητας από τον ύψους 2μ01 φόργουορντ.

Αν θα μπορούσε να είχε γραφτεί διαφορετικά η ιστορία; Ενδεχομένως ναι, αν και στην προκειμένη περίπτωση η Ρουμανία έδειξε τρομερά γρήγορα αντανακλαστικά, εξασφαλίζοντάς τον για τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της χώρας. Κι όπως φαίνεται μέχρι στιγμής, κανείς εκ των δύο έχει χάσει από αυτή τη συνεργασία...

Παρεμπιπτόντως, ο 18χρονος φόργουορντ θα φοράει από τη νέα αγωνιστική περίοδο τη φανέλα των Citadel Bulldogs του NCAA.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ