ΜΠΑΣΚΕΤ

Αποσύρθηκε ο Τζαμόν Γκόρντον

BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÑÇÓ (MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÑÇÓ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Σε ηλικία 33 ετών ο Τζαμόν Λούκας Γκόρντον ανακοίνωσε αιφνιδίως την απόσυρσή του από την ενεργό δράση.

Ο Τζαμόν Λούκας Γκόρντον αποφάσισε να ρίξει τίτλους τέλους στην καριέρα του. Ο Αμερικανός γκαρντ, τον οποίο είδαμε και στα μέρη μας για χάρη των Αμαρουσίου, Ολυμπιακού και (για λίγο πέρυσι) τον Άρη, αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση σε ηλικία 33 ετών.

Ο Γκόρντον αγωνιζόταν από τις 30 Οκτωβρίου στην Πιστόια και μάλιστα συνέβαλλε σημαντικά χθες (9/12) στη νίκη της ομάδας του με 86-83 επί της Πέζαρο, έχοντας 8 πόντους σε 32 λεπτά συμμετοχής, αλλά και ένα κρίσιμο κλέψιμο στην τελευταία φάση, με το οποίο "σφράγισε" τη νίκη. Όπως φαίνεται ωστόσο τα πολλά προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο να πάρει αυτή του την απόφαση, την οποία ανακοίνωσε μάλιστα και στο twitter, γράφοντας το εξής: " Είναι τρελό ότι η καριέρα μου ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ με το νικητήριο κλέψιμο!!!!"

Αποσύρθηκε ο Τζαμόν Γκόρντον

Ο Γκόρντον φοίτησε στο κολέγι οτου Virginia Tech, από όπου και αποφοίτησε το 2007. Από τότε πέρασε την καριέρα του στην Ευρώπη, αγωνιζόμενος στις Ατάλια, Κολωνία, Σπλιτ, Μαρούσι, Ολυμπιακό, Γαλατάσαραϊ, Αναντολού Εφές, Νταρουσάφακα, Άρη και Πιστόια. Όταν βρισκόταν στην ακμή του έφτασε να θεωρείται ένας από τους καλύτερους all-around γκαρντ στην Ευρώπη.

Την φετινή σεζόν είχε 6.4 πόντους, 2.6 ριμπάουντ και 2.6 ασίστ μέσο όρο με την φανέλα της Πιστόια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ