ΜΠΑΣΚΕΤ

Αποσύρει τη φανέλα με τον αριθμό 6 η Φινλανδία

Αποσύρει τη φανέλα με τον αριθμό 6 η Φινλανδία

Η Φινλανδία ανακοίνωσε επίσημα ότι σκοπεύει να αποσύρει την φανέλα με τον αριθμό 6 από τις Εθνικές της ομάδες. Ο λόγος ωστόσο δεν είναι ότι θέλει να τιμήσει κάποιον παίκτη, αλλά τους φιλάθλους της!

Έχουμε δει συλλόγους να αποσύρουν μία φανέλα με έναν αριθμό για χάρη ενός παίκτη, αλλά και για χάρη των φιλάθλων. Το να προβεί στην δεύτερη χειρονομία ωστόσο μία Ομοσπονδία δεν το είχαμε δει. Θα το δούμε τώρα όμως!

Όπως ανακοίνωσε επίσημα η Ομοσπονδία μπάσκετ της Φινλανδίας, πάρθηκε η απόφαση να μην υπάρχει εφεξής φανέλα με τον αριθμό 6 στις Εθνικές ομάδες. Ο λόγος; Αποφάσισαν να αποσυρθεί η συγκεκριμένη φανέλα και να φοριέται από την "έκτο παίκτη της ομάδας", δηλαδή τους φιλάθλους της!

Με αυτό τον τρόπο οι Φινλανδοί θέλουν να ευχαριστήσουν τον περίφημο σύνδεσμο των φιλάθλων της Εθνικής ομάδας, τους γνωστούς "Susijengi" - που στα Ελληνικά μεταφράζεται ως "αγέλη λύκων" - για την στήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια.

Θυμίζουμε ότι η Φινλανδία μία από τις τέσσερις χώρες που θα συνδιοργανώσουν το ερχόμενο Ευρωμπάσκετ παρέα με την Τουρκία, την Ρουμανία και το Ισραήλ. Οι Φινλανδοί μάλιστα βρίσκονται στον ίδιο όμιλο με την Εθνική μας ομάδα, έχοντας ακόμα μαζί τους την Πολωνία, την Γαλλία, την Ισλανδία και την Σλοβενία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ