ΜΠΑΣΚΕΤ

Από τους Θάντερ στον Κολοσσό και από εκεί στο Λονδίνο ο ΝτιΆντρε Λίγκινς

Από τους Θάντερ στον Κολοσσό και από εκεί στο Λονδίνο ο ΝτιΆντρε Λίγκινς

Στους Λόντον Λάιονς που ονειρεύονται να συμμετάσχουν στους ομίλους του Basketball Champions League θα παίξει ο πρώην NBAer ΝτιΆντρε Λίγκινς που πέρασε από την Ελλάδα για λογαριασμό του Κολοσσού και του Πανιωνίου.

Ήταν η 53η επιλογή στο 2011 NBA Draft, έπαιξε κατά σειρά στους Ορλάντο Μάτζικ, τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, τους Μαϊάμι Χιτ, τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, τους Ντάλας Μάβερικς, τους Μιλγουόκι Μπακς και τους Νιου Ορλίανς Πέλικανς, όμως στα 32 του χρόνια ο ΝτιΆντρε Λίγκινς βρίσκεται σε κάθετη πτώση. Τον Μάρτιο του 2019 ήρθε στα μέρη μας για να φορέσει τη φανέλα του Κολοσσού Ρόδου, φέτος γύρισε στην Ελλάδα για τον Πανιώνιο χωρίς πάντως να παίξει σε επίσημο ματς και τώρα ξεκινά μια νέα πρόκληση καθώς συμφώνησε με τους Λόντον Λάιονς με στόχο να τους βοηθήσει να μπουν στους ομίλους του Basketball Champions League της FIBA.

Ο Λίγκινς των δύο πόντων ανά 11 λεπτά συμμετοχής σε 177 αγώνες στο ΝΒΑ θεωρείται σημαντικό όνομα για την αγγλική ομάδα, η οποία επένδυσε στην εμπειρία του, στο ανταγωνιστικό του πνεύμα και την εργατικότητά του. Οι Λάιονς κατέκτησαν το πρωτάθλημα του 2019 και παραμένουν πρωταθλητές από τη στιγμή που η φετινή (2019/20) σεζόν ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας, θέλουν να κάνουν βήματα προς τα εμπρός, ωστόσο θα είναι πολύ δύσκολο να αποκλείσουν τη Νεπτούνας Κλαϊπέντα για να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στο BCL. Το σίγουρο είναι πάντως ότι με μεταγραφές σαν αυτή του 32χρονου Αμερικανού δείχνουν φιλόδοξοι, με στόχο κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον να βρεθούν και στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ