ΜΠΑΣΚΕΤ

Απειλούνται με βαριές "καμπάνες" Μασούρ και Κοέν της Μακάμπι

2ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΡΗΤΗΣ / ΟΣΦΠ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
2ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΡΗΤΗΣ / ΟΣΦΠ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Δύο μήνες μετά την άρνησή τους να ενσωματωθούν στην εθνική Ισραήλ, οι Τζέικ Κόεν και Καράμ Μασούρ της Μακάμπι είναι πιθανό να υποστούν τις συνέπειες, αφού κλήθηκαν σε απολογία και απειλούνται με τιμωρία από αρκετά παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Η δράση φέρνει αντίδραση. Οι Καράμ Μασούρ και Τζέικ Κόεν είχαν κηρυχθεί "αδικαιολογήτως απόντες" τις πρώτες ημέρες της προετοιμασίας της εθνικής Ισραήλ για το Eurobasket, με αποτέλεσμα να "κοπούν" από την ομάδα πριν το Eurobasket . Τώρα ωστόσο ενδέχεται να πληρώσουν αυτή την στάση τους.

Όπως έγινε γνωστό, η Ομοσπονδία του Ισραήλ κάλεσε σε απολογία τους δύο παίκτες της Μακάμπι, οι οποίοι απειλούνται με βαριές "καμπάνες" αν τα επιχειρήματά τους δεν πείσουν τους υπεύθυνους. Όσο για το τι θα υποστηρίξουν οι δύο παίκτες; Ο Μασούρ ότι ήταν τραυματίας (είχε πρόβλημα στον ώμο) και είχε ζητήσει να ενσωματωθεί στην προετοιμασία μερικές ημέρες αργότερα, γεγονός που του αρνήθηκε το Ισραήλ με την δικαιολογία ότι η κατάστασή του πρέπει να εξεταστεί από τον γιατρό της ομάδας. Ο δε Κόεν θα υποστηρίξει ότι η παρουσία του ήταν πλέον περιττή, αφού είναι νατουραλιζέ, με τους Ισραηλινούς να έχουν αποφασίσει εξ αρχής ότι για αυτή την θέση προοριζόταν ο Ρίτσαρντ Χάουελ (κάθε εθνική ομάδα έχει δικαίωμα να έχει έναν νατουραλιζέ στις διοργανώσεις της FIBA).

Όπως και να έχει, η όποια τιμωρία των δύο παικτών αναμένεται με ενδιαφέρον, αφού θα επηρεάσει την σύνθεση της Μακάμπι στους πρώτους αγώνες του πρωταθλήματος του Ισραήλ. Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι υπήρχε και τρίτος παίκτης της "ομάδας του λαού" που αρνήθηκε να αγωνιστεί στην εθνική. Ο λόγος για τον Ιτάι Σέγκεβ, ο οποίος είχε αρνηθεί να ενσωματωθεί στην προετοιμασία μέχρι να λυθεί το θέμα της ασφάλισής του . Στην περίπτωσή του ωστόσο η Ομοσπονδία του Ισραήλ αποφάσισε να δείξει κατανόηση, αποφασίζοντας να μην τον καλέσει σε απολογία, ενώ είναι εξαιρετικά πιθανό να κληθεί για τους αγώνες των προκριματικών του Mundobasket τον προσεχή Νοέμβριο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ