ΜΠΑΣΚΕΤ

Άγριο κράξιμο από Μόρις σε Μακάμπι

MADRID 02 MAGGIO 2008
BASKET FINAL 4
MONTEPASCHI SIENA-MACCABI TEL AVIV
NELLA FOTO MORRIS
FOTO CIAMILLO
MADRID 02 MAGGIO 2008 BASKET FINAL 4 MONTEPASCHI SIENA-MACCABI TEL AVIV NELLA FOTO MORRIS FOTO CIAMILLO ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Τέρενς Μόρις μίλησε σε ισπανική ιστοσελίδα για την εμπειρία του στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, μιλώντας με τα χειρότερα λόγια για τη συμπεριφορά των ανθρώπων της.

Τον Τέρενς Μόρις τον γνωρίσαμε με τη φανέλα του Απόλλωνα Πατρών (το 2004-'05), λίγα χρόνια πριν γίνει ευρέως γνωστός σε όλη την Ευρώπη. Με τα χρώματα της Μακάμπι (2007-'08), της ΤΣΣΚΑ Μόσχας (2008-'09) και της Μπαρτσελόνα (2009-'11), στην οποία ολοκλήρωσε την καριέρα του -λόγω τραυματισμών.

Ο βετεράνος πάουερ φόργουορντ μίλησε σε ισπανική ιστοσελίδα για την καριέρα του, εστιάζοντας στο πέρασμά του από την "ομάδα του λαού", για την οποία δεν είπε -είναι η αλήθεια- τις καλύτερες κουβέντες. Όχι τόσο για όσα έγιναν τη χρονιά που φόρεσε τη φανέλα της, αλλά γι αυτά που ακολούθησαν.

" Όταν τελείωσε η σεζόν, πήγα για διακοπές στις ΗΠΑ και περίμενα πως θα μου γίνει πρόταση για ανανέωση του συμβολαίου μου, για μία ή δύο εβδομάδες. Πέρασαν κάποιες ημέρες, μετά κάποιες εβδομάδες και δεν χτύπησε ποτέ το τηλέφωνό μου", ήταν η αρχική του τοποθέτηση για το καλοκαίρι του 2008, στο οποίο βγήκε στην αγορά, έχοντας 12.4 πόντους, 8.3 ριμπάουντ, 1.8 τάπες και 1.6 ασίστ κατά μέσο όρο στην EuroLeague που μόλις είχε ολοκληρωθεί. Έφτασε μάλιστα με την ισραηλινή ομάδα μέχρι τον τελικό του Final Four, επομένως ήταν περιζήτητος.

" Ήταν μια πολύ καλή χρονιά εκείνη, είχαμε πολύ ταλέντο στην ομάδα. Θεωρώ πως τότε είχαμε καλύτερο σύνολο ακόμη κι από κάποιες ομάδες του ΝΒΑ. Εκείνη τη σεζόν ήμουν πολύ επιθετικός, είχα τρομερό κίνητρο και όρεξη να κάνω πράγματα. Δυστυχώς εκείνη η σεζόν ολοκληρώθηκε με πολύ άσχημο τρόπο, με μία ήττα στον τελικό της EuroLeague", πρόσθεσε πριν σταθεί σε όσα έγιναν το καλοκαίρι, με τις συζητήσεις που είχε με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την παράλογη κίνηση της Μακάμπι:

" Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας με ήθελε, ο Έτορε Μεσίνα με πήρε ο ίδιος τηλέφωνο και με ρώτησε ποια ήταν η κατάστασή μου, ήθελε να τα πούμε από κοντά κιόλας. Του εξήγησα πως περίμενα πρόταση από τη Μακάμπι. Ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μου έγινε ποτέ πρόταση. Στο τέλος υπέγραψα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, και μία μέρα μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής, με κάλεσαν από τη Μακάμπι για να με ρωτήσουν γιατί εγκατέλειψα την ομάδα. Αυτό όμως δεν είναι το χειρότερο", εξήγησε πριν σταθεί σε κάτι πολύ σημαντικό:

" Μερικούς μήνες μετά την αποχώρησή μου, άρχισαν να διαδίδουν διάφορα ψέματα για μένα, τα οποία διοχέτευσαν στους δημοσιογράφους, άρχισε μια προσπάθεια να μου κάνουν κακό. Αποτέλεσμα αυτού ήταν πως όταν γύρισα στο Τελ Αβίβ για έναν αγώνα, να με αποδοκιμάσουν έντονα οι φίλοι της Μακάμπι. Ήταν πολύ άσχημο αυτό, γιατί ο κόσμος δεν ήξερε τι έγινε".

Όσο για τον καλύτερο προπονητή που συνάντησε στην καριέρα του; Δεν ήταν ούτε ο Έτορε Μεσίνα, ούτε ο Τσάβι Πασκουάλ, αλλά ο Νταν Σαμίρ. Προπονητής που τον επέλεξε στη Χαπόελ Ιερουσαλήμ το 2006, πριν ακολούθως πάρει τη μεταγραφή για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ: " Είναι χωρίς αμφιβολία ο καλύτερος προπονητής που είχα ποτέ. Έκανε εξαιρετική προπόνηση, ήξερε πως να επικοινωνήσει με τους παίκτες, ακόμη κι όταν τα πράγματα πήγαιναν άσχημα μάς έδινε την αίσθηση της εμπιστοσύνης, ειδικά σε μένα. Τον ευχαριστώ για όσα μου έχει δώσει από την πρώτη στιγμή".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ