ΕΥΡΩΠΗ

Αδιαπραγμάτευτα τα προκριματικά για τη FIBA

Αδιαπραγμάτευτα τα προκριματικά για τη FIBA

Ο Τζόρντι Μπερτομέου επανέλαβε ότι θέλει τα προκριματικά των Εθνικών ομάδων να γίνονται μόνο καλοκαίρι, αλλά η FIBA δεν πρόκειται να δεχθεί κάτι τέτοιο

Ο Τζόρντι Μπερτομέου ανέφερε πως η EuroLeague θα κάνει ακόμα και 14 προτάσεις αν χρειαστεί για να βρεθεί λύση στη... διαμάχη με την FIBA, αλλά αυτό δεν θα συμβεί αν η πλευρά της ECA δεν κάνει πίσω σε ό,τι αφορά τα "παράθυρα" μεσούσης της σεζόν.

Το σίριαλ της κόντρας της FIBA με την EuroLeague συνεχίζεται και το τελευταίο επεισόδιο του ακόμα δεν έχει προβληθεί. Ο Τζόρντι Μπερτομέου από τη Μαδρίτη ανέφερε πως θα συναντηθεί με τον Πάτρικ Μπάουμαν, ενώ παράλληλα ενημέρωσε για την διάθεση της EuroLeague να καταθέσει "ακόμη 14 προτάσεις, αν είναι απαραίτητο, προκειμένου να διορθώσουμε το πρόβλημα", αλλά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από την πλευρά της FIBA,  η λύση δεν θα βρεθεί αν η ECA δεν αποδεχτεί το καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες για να δοθεί η λύση στο πρόβλημα που ταλαιπωρεί το ευρωπαϊκό μπάσκετ, πρέπει η EuroLeague να αποδεχτεί ουσιαστικά τα "παράθυρα" μεσούσης της σεζόν, καθώς το καλεντάρι των προκριματικών αγώνων των Εθνικών Ομάδων δεν πρόκειται να αλλάξει.

Οι Τζόρντι Μπερτομέου χαρακτήρισε το συγκεκριμένο σύστημα "απαρχαιωμένο" και οι όποιες προτάσεις καταθέσει η EuroLeague και δεν περιλαμβάνουν την διεξαγωγή προκριματικών αγώνων κατά την διάρκεια της σεζόν δεν θα γίνουν δεκτές από την πλευρά της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Κάτι που σημαίνει πως για να βρεθεί λύση, πρέπει η EuroLeague να... πλησιάσει προς τα "θέλω" της FIBA και το καλεντάρι της αλλάζοντας ουσιαστικά το δικό της. 

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24